David Delfín mor a Madrid víctima d'un càncer

El dissenyador de moda, Premio Nacional de Diseño el 2016, estava molt vinculat a Bimba Bosé

lmmarco35535516 david delf n dise a el nuevo logo de la campa a compartir mo170307132123

lmmarco35535516 david delf n dise a el nuevo logo de la campa a compartir mo170307132123

1
Es llegeix en minuts

El dissenyador de moda David Delfin, de 46 anys, ha mort aquest dissabte a Madrid, van informar a EFE fonts familiars. El seu cos serà traslladat aquest diumenge a Màlaga. Després de la mort, el gener passat, de la seva amiga, musa i gairebé germana, Bimba Bosé, Delfín va afrontar una situació personal difícil. Mor víctima del càncer un home que va revolucionar la moda espanyola i la seva posada en escena amb els seus atrevits dissenys. 

L'abril de l'any passat, Delfín va ser operat de tres tumors cerebrals. Posteriorment va combinar un tractament de quimioteràpia i radioteràpia, com va relatar en la pàgines del número del passat juliol de 'Vogue España'. "És greu, en soc conscient. I sé que és una lluita real, són tumors de grau 3 que el que volen és seguir endavant... però els hem d'aturar", va explicar llavors. 

Diego David Domínguez González va néixer a la localitat malaguenya de Ronda el 2 de novembre de 1970. Va viure fins als 18 anys a Marbella. Va ser el fundador de la marca Davidelfin el 2001 juntament amb els 3 germans Postigo, Deborah, Diego i Gorka, i la model Bimba Bosé. Va començar desfilant al Circuit de Barcelona amb la col·lecció Openin Nite (primavera / estiu 2001), encara que el salt a la fama li va arribar el 2002, quan va desfilar amb la col·lecció 'Cour des miracles' a la Passarel·la de mercat nudista de Madrid. Aquesta col·lecció, inspirada en el pintor Magritte i el director de cine Luis Buñuel, presentava les models amb la cara tapada amb caputxes com si fossin burques i amb sogues al coll, cosa que va provocar una gran polèmica per la coincidència amb la guerra a l'Afganistan contra el règim dels talibà.

Notícies relacionades

Va ser guardonat a la Pasarela Cibeles del 2003 amb el premi a la millor col·lecció d'un jove dissenyador. Bimba Bosé va ser musa de bona part de les seves col·leccions. 

David Delfín va ser guardonat el 2016 amb el Premio Nacional de Diseño de Moda per part del Ministeri de Cultura "per l'audàcia, valentia i compromís social de la seva obra, amb una assenyalada identitat espanyola".