POLÈMICA RELIGIOSA

El bisbe de Solsona demana perdó per ofendre els gais

"No he buscat ofendre ningú; lamento que hi hagi pares que s'hagin sentit jutjats per la meva pregunta"

El religiós va vincular l'homosexualitat amb la falta d'una figura paterna en una glossa el 21 de maig passat

1
Es llegeix en minuts

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha demanat disculpes als pares i mares que s’hagin sentit dolguts per la seva glossa dominical del 21 de maig passat, en què vinculava l’homosexualitat i la falta d’una figura paterna. En concret, Novell citava un text del papa Francesc sobre la família i es preguntava «si el fenomen creixent de la confusió en l’orientació sexual de molts nois adolescents no deu ser deguda al fet que en la cultura occidental la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada».

  

 «No he pretès ofendre ningú, però demano disculpes als pares i mares que s’hagin sentit dolguts. He rebut trucades i cartes d’alguns d’ells i lamento que s’hagin sentit jutjats per la meva pregunta», afirma en un comunicat.

    

Novell assegura que està agraït a aquells que han entès de forma correcta que ell «no vinculava ni exclusivament ni directament l’homosexualitat i l’absència de la figura paterna». A més a més, assegura que hauria sigut un encert afegir el que el Sant Pare diu a 'Amoris Laetitia' (la segona exhortació apostòlica postsinodal del Pontífex): «Amb els Pares Sinodals he pres en consideració la situació de les famílies que viuen l’experiència de tenir al seu si persones amb tendències homosexuals, una experiència gens fàcil per als pares i per als seus fills».

Notícies relacionades

  

 El prelat relata que les seves paraules han suscitat comunicats, reprovacions i manifestacions contràries i reconeix que molts fidels l’han animat a mantenir-se «ferm contra aquesta persecució». «No he parlat fins ara perquè no veig res a rectificar ni m’han atemorit les amenaces polítiques. Motiva aquesta nota la inquietud de consciència per si algú s’ha sentit ferit o culpabilitzat per les meves paraules i la insistència d’alguns al considerar el meu silenci perjudicial per a la convivència social i per a l’Església», sosté.