Aprovat al ple

Cervera declara persona no grata el bisbe Novell pels seus comentaris sobre els gais

L'alcalde ha detallat que no serà convidat a actes de l'ajuntament i que els regidors no aniran als esdeveniments que promogui el bisbe

El bisbe Novell surt escortat per la policia de l’església de Tàrrega enmig d’una forta escridassada. / ACN

1
Es llegeix en minuts

El ple de l'Ajuntament de Cervera (la Segarra) ha aprovat aquest dimarts declarar persona no grata el bisbe de Solsona, Xavier Novell, per haver afirmat que l'homosexualitat pot estar relacionada amb una figura paterna absent i desviada i no haver rectificat.

L'alcalde de Cervera, Ramon Royes (CiU), que ha promogut la moció, ha explicat a Europa Press que ha prosperat amb cinc vots a favor -tres del PDECat, un de la CUP i un altre d'un regidor no adscrit-, dos vots en contra d'ERC i l'abstenció dels altres sis regidors.

Ha detallat que, com a conseqüències pràctiques, Novell no serà convidat a actes de l'ajuntament, i que els regidors no aniran a esdeveniments que promogui el bisbe, com sí que feia fins ara per cortesia.

A més, la moció representa una "sacsejada pública des de la modèstia de l'ajuntament a un discurs que no té sentit al segle XXI", ha assegurat.

Notícies relacionades

Ha lamentat que ha percebut poca valentia política en aquest assumpte, ja que, en general, "la classe política s'ha amagat" davant el poder de l'Església, segons l'alcalde.

La moció considera les declaracions de Novell "homòfobes, anacròniques i que vulneren els drets i les llibertats de les persones", i insta el Parlament a aprovar la mateixa proposta.