A SABADELL

Enxampat per falsejar el seu historial clínic per estafar asseguradores

L'arrestat va contractar cinc pòlisses per cobrar una indemnització total d'1,3 milions d'euros

Enxampat per falsejar el seu historial clínic per estafar asseguradores

EFE

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos van detenir el 25 de maig un home espanyol, de 40 anys i veí d'Avinyonet de Puigventós (Girona), per suposadament falsejar el seu historial clínic amb l'objectiu d'estafar quatre companyies d'assegurances de Sabadell, a les quals va reclamar un total d'1.325.000 euros.

La policia va iniciar la investigació a finals de febrer arran d'una denúncia presentada per una de les empreses d'assegurances, amb informes recopilats per una empresa de detectius que havia contractat, segons han informat aquest dimarts els Mossos en un comunicat.

Els agents van constatar que el detingut, coneixedor que tenia problemes mèdics des del 2004 i que li suposaria la consecució d'una invalidesa absoluta i permanent, va contractar entre l'octubre del 2013 i del 2015 cinc pòlisses amb quatre signatures diferents que cobrien "la incapacitat permanent de grau absolut", amb unes compensacions que anaven des dels 225.000 euros fins als 500.000 en el cas que la Seguretat Social ho certifiqués.

MANIPULACIÓ

Perquè les asseguradores l'acceptessin com a client havia de presentar una sèrie de documentació sobre el seu historial clínic, que va manipular falsejant dades per adequar els paràmetres i complir els requisits.

El desembre del 2016, el detingut, que treballava com a autònom, va obtenir el certificat de la Seguretat Social i va reclamar les indemnitzacions.

Els Mossos van descobrir que va ometre dades i en va aportar altres de forma inexacta als qüestionaris de salut que les companyies utilitzen per a la valoració de risc, però de totes maneres va aconseguir enganyar-les.

Notícies relacionades

La policia va contrastar la informació mèdica amb els diferents facultatius que havien firmat els informes, que van confirmar que s'havien alterat i que no s'ajustava a la realitat.

Va detingut a la localitat on resideix i va passar a disposició judicial el dia 26 davant el Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.