Trobada internacional

Antonio Banderas obrirà la cerimònia dels premis de la Fundació Princesa de Girona

Els guardons s'entregaran durant el fòrum que se celebrarà el 29 i 30 de juny vinent a la capital gironina

lmmarco38543766 cannes  france   may 21   antonio banderas walks the runway 170522152622

lmmarco38543766 cannes france may 21 antonio banderas walks the runway 170522152622 / Samir Hussein

1
Es llegeix en minuts

L'actor Antonio Banderas i el bioquímic Carlos López-Otín seran els encarregats d'inaugurar la cerimònia d'entrega dels premis Fundació Princesa de Girona 2017, que, reunirà durant dos dies (el 29 i 30 de juny vinent) més de mil persones al Palau de Congressos de Girona sota la presidència dels Reis.

Banderas i López-Otín donaran el tret de sortida a l'esdeveniment dijous a la tarda protagonitzant una tertúlia conduïda per la periodista Júlia Otero. La gestió del talent dels joves serà el fil conductor dels actes organitzats per celebrar la festa de final de curs dels programes de la fundació.

IMAGINACIÓ I CREATIVITAT

Tant Banderas com López-Otín han sigut convidats a dirigir-se al públic jove que s'acostarà a l'auditori per haver sabut portar les seves passions vitals al món professional. Un, després d'involucrar-se en un centenar de projectes cinematogràfics, ha posat la seva marca personal al servei de projectes socials. L'altre ha sabut aplicar la imaginació i la creativitat en els processos científics per desxifrar 60 nous gens humans que intervenen en l'envelliment i el càncer. Tots dos són clars exponents de com es pot utilitzar el talent creatiu a favor de la societat.

Notícies relacionades

Els guardons, dotats amb 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz, reconeixen la trajectòria de joves de 16 a 35 anys, així com la d'una entitat que treballi a favor dels joves, reconeixement que, aquest any, s'ha concedit per primera vegada a una organització internacional.

Els jurats respectius, formats per experts reconeguts en cada àmbit i per antics premiats i reunits en diferents ciutats de la geografia espanyola (Còrdova, Barcelona, Sòria, Santander i Figueres), van decidir guardonar en la vuitena edició dels premis l'artista plàstic cordovès Juan Zamora (Arts i Lletres), l'enginyer gallec Héctor Gómez (Investigació científica), l'arquitecta gaditana Miriam Reyes (Social), el biòleg valencià Damià Tormo (Empresa) i l'organització britànica amb seu a Londres Teach a Man to Fish (Entitat Internacional).