Detinguts 24 narcos que enviaven marihuana al Regne Unit camuflada en lloses de marbre

La Policia Nacional ha desmantellat també quatre plantacions amb més de 1.600 plantes

foto 4

foto 4

2
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració de la policia del comtat de Merseyside (Regne Unit), han desarticulat un grup de presumptes narcotraficants que enviaven camions des d'Espanya a la Gran Bretanya amb marihuana oculta en embalatges que suposadament contenien llosetes de marbre.

Segons informa la Direcció General de la Policia en una nota, en l'operació s'ha detingut 24 persones -21 a Espanya i tres a Anglaterra- i s'han desmantellat quatre plantacions de marihuana amb més de 1.600 plantes, a més de localitzar-ne una altra, ja desmuntada. A més han confiscat una envasadora industrial ubicada en un xalet i 58 quilos de cabdells de marihuana.

Segons sembla, els membres de la banda augmentaven amb totxos el pes de les caixes que usaven per al transport, ja que simulaven ser llosetes de marbre, per no aixecar sospites.

L'organització estava establerta al País Valencià, Catalunya i Andalusia, i la majoria dels seus integrants eren joves d'entre 22 i 25 anys que residien en zones de luxe de Barcelona o a Marbella i posseïen vehicles d'alta gamma sense tenir un ofici legal aparent.

De les 21 persones detingudes a Espanya, vuit ho han sigut a Catalunya, cinc a Màlaga i vuit a Alacant, i entre elles hi ha els dos líders de l'organització i el gendre d'un d'ells, que era l'encarregat de dirigir el grup de joves que controlava els cultius i de la comptabilitat de la seva activitat il·legal.

DINERS EN CAIXES DE SABATES

Durant la detenció dels caps, els agents han trobat una capsa de sabates amb 120.000 euros en efectiu a dins.

La investigació va començar el juny del 2016, després de rebre's una informació de les autoritats britàniques sobre l'assentament a Barcelona d'un grup familiar dedicat al tràfic de drogues des d'Espanya a Liverpool.

Després d'una explosió produïda en aquella ciutat britànica, en què van aparèixer explosius casolans i 150 quilos de 'speed' propietat de dos dels implicats, la policia de Merseyside va arrestar tres persones encarregades de distribuir a la ciutat la droga importada, a més de confiscar cinc quilos de cabdells de marihuana en dos registres realitzats a Liverpool.

Notícies relacionades

A partir d'aquí, es va seguir la pista de dos germans que, des d'Espanya, lideraven l'organització i planificaven el tràfic d'estupefaents al Regne Unit.

Més endavant, els agents van donar amb un subgrup que desenvolupava també l'activitat il·legal a Espanya, i estava compost per ciutadans anglesos d'entre 22 i 25 anys, joves que actuaven bajo les ordres del gendre d'un dels líders i disfrutaven d'un alt nivell de vida sense tenir un ofici aparent.