ALARMA PER UNA FUGA

Un pres vinculat amb un intent d'assassinat s'escapa del jutjat de Vilanova i la Geltrú

El reu ha fugit de la zona emmanillat -- A les tasques de recerca s'hi ha sumat un helicòpter

fugado

fugado

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Un pres preventiu vinculat amb un intent d’assassinat, i que ahir havia sigut traslladat fins al jutjat de Vilanova i la Geltrú per declarar davant d’un jutge, va aconseguir escapar-se de les dependències judicials després de declarar. La policia catalana va advertir que es tracta d’un delinqüent perillós.

El reclús va aconseguir burlar la vigilància dels agents dels Mossos d’Esquadra que estaven a càrrec del seu trasllat al final de la seva intervenció al jutjat, on havia declarat poc abans juntament amb tres presos més en relació amb un cas de robatori amb violència.

El fugit havia sigut traslladat a les dependències judicials per ser interrogat sobre la seva participació en un robatori violent perpetrat per una banda criminal de la qual formava part. Al finalitzar la intervenció de tots, els membres del grup es van abraçar i el jove fugit va aprofitar aquell instant per fugar-se.

AMPLI DESPLEGAMENT

En un primer moment es va desallotjar l’edifici dels jutjats, però, una vegada confirmat que el reclús havia fugit, els Mossos van posar en marxa una operació de recerca pels voltants de l’immoble. Un radi d’acció que posteriorment es va ampliar a tota la comarca del Garraf. Les càmeres dels jutjats van confirmar que el jove havia sortit de les instal·lacions i que anava emmanillat. Alguns testimonis de la fuga van declarar a l’agència ACN que el reclús s’havia escapat per les dependències del Jutjat de Guàrdia.

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra mantenien ahir a la nit activat un ampli dispositiu policial per capturar-lo. Entre les unitats que van participar en els primers moments de l’emergència també hi havia un helicòpter que va sobrevolar Vilanova per mirar de trobar-lo.

El fugitiu, que té una ordre d’expulsió del país, es diu Salaheddine C., és d’origen marroquí, té 24 anys i es va escapar amb les manilles posades. En l’actualitat es trobava en situació de presó preventiva a la presó Model de Barcelona per un suposat delicte d’assassinat en grau de temptativa. Uns fets que es van produir a Sant Boi de Llobregat el 2006 i que encara s’estan investigant.