ALERTA A LA XARXA

Retirats 4 dels 15 continguts d'internet denunciats per incitar al suïcidi

Youtube ha inclòs una advertència i l'obligació de registrar-se com a major d'edat per veure dos dels vídeos

La depressió és un trastorn que pot afectar el 10,5% de la població al llarg de la seva vida.

La depressió és un trastorn que pot afectar el 10,5% de la població al llarg de la seva vida.

1
Es llegeix en minuts

Les empreses Google, Twitter i Yahoo! han retirat quatre dels 15 continguts d'internet quatre dels 15 continguts que inciten a la mort per suïcidi i que van ser denunciats davant la Fiscalia de Catalunya pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), ha informat aquest organisme aquest divendres.

Youtube ha inclòs una advertència i l'obligació de registrar-se com a major d'edat per veure dos dels altres vídeos, i amb això el CAC ha obtingut resposta en sis dels 15 continguts que va denunciar el 5 de maig per considerar que eren susceptibles d'un delicte tipificat al Codi Penal, i en va demanar la retirada a les empreses proveïdores.

En concret, Twitter ha retirat el compte '@suicidas_frases', i Google -propietària de Youtube- ha suprimit el vídeo '13 formas de suicidarse' i ha inclòs una advertència i l'obligació de registrar-se com a major d'edat per accedir als vídeos 'Carta de suicidio para mamá' i 'Palabras de una joven suicida'.

Aquesta empresa ha eliminat el blog 'Suicidio' i, per la seva banda, Yahoo! ha suprimit el fòrum 'Respuestas: ¿Algunas pastillas para morir sin dolor?'.

Notícies relacionades

Els continguts exhortaven directament altres persones a suïcidar-se, els recomanaven diversos mètodes, proposaven crear "grups suïcides" i instaven a formar part d'un suïcidi doble o col·lectiu, segons un informe que van presentar el 8 de maig el president del CAC, Roger Loppacher, i la presidenta de l'associació Després del Suïcidi-Associació de Supervivents, Cecilia Borràs.

A Catalunya van morir 495 persones per suïcidi el 2015 i, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), cada 40 segons una persona se suïcida al món, ha recordat el CAC, que va iniciar el 2015 les actuacions a internet i ha elaborat fins ara quatre informes.