ACCIDENT A PROP DE LA LOCALITAT D'AOIZ

Un altre ciclista ferit després de ser atropellat a Navarra per una conductora èbria

La dona ha fugit però després ha tornat caminant al lloc de l'atropellament

En els últims 10 dies ja han mort cinc persones en bici en carreteres espanyoles

aoiz

aoiz

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La Policia Foral investiga les causes d'un atropellament a dos ciclistes que ha tingut lloc a Lizoain, al km 10 de la NA-150 (Pamplona-Aoiz-Lumbier). La conductora implicada, veïna d'Aoiz, ha sigut denunciada després de donar positiu en la prova d'alcoholèmia.

Els fets han passat a les 9.16 hores i SOS-Navarra ha mobilitzat l'assistència mèdica i patrulles de seguretat viària. El ferit, un home de 66 anys i veí de Pamplona, ha sigut traslladat al Complex Hospitalari de Navarra amb un traumatisme al maluc, mentre que l'altre ciclista ha resultat il·lès. L'equip d'atestats investiga les circumstàncies del succés, ja que inicialment la conductora ha fugit però després ha tornat caminant al lloc de l'atropellament, després d'aparcar el turisme en una localitat pròxima. 

Segons les primeres investigacions, el vehicle hauria donat un cop al ciclista amb el retrovisor al fer la maniobra d'avançament (tots els vehicles circulaven en sentit Aoiz), i el ciclista ha perdut el control i ha caigut sobre la via, ha informat la Policia Foral.

ALCOHOL DISPARAT

Notícies relacionades

Aquest sinistre se suma als molts que pateixen els ciclistes aquests dies. L'últim, dissabte, quan una conductora èbria va envestir sis ciclistes a Riudoms (Baix Camp). La noia, de 26 anys, multiplicava per quatre la taxa màxima permesa d'alcohol en sang. 

Diumenge passat, l'alcohol al volant va costar la vida a tres homes a Oliva (la Safor), que també van ser atropellats per un conductor amb unes quantes copes de més. La mateixa setmana, dos ciclistes més van perdre la vida en dos accidents amb conductors borratxos implicats, a Mont-Roig del Camp i València. Per tot això, Trànsit prepara un "pla urgent" per mirar de posar fi a la sagnia d'amants del ciclisme de carretera morts.