INDUEIX AL SUÏCIDI

La menor hospitalitzada per participar en la 'Balena Blava' rep l'alta

Els Mossos n'investiguen sis casos a Catalunya

1
Es llegeix en minuts

La menor d'edat que feia dues setmanes que estava ingressada a la unitat psiquiàtrica de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell (Vallès Oriental) per haver participat en diverses proves del joc de la 'Balena Blava' ha rebut l'alta mèdica avui.

El cas de la nena va ser el primer conegut a Catalunya i va ser l'entorn de l'adolescent el que va alertar la família que la nena participava en aquest repte. Els Mossos n'estan investigant sis casos, cinc a l'àrea metropolitana de Barcelona i un altre a Lleida.

Segons ha informat avui la cadena SER, la nena de 15 anys torna a assistir al seu institut amb normalitat i, tot i estar fora de perill, la Generalitat està portant a terme un seguiment de l'estudiant per evitar que recaigui en el repte o en les seves intencions de suïcidar-se.

El joc té un funcionament simple però perillós, ja que els participants van superant diferents proves durant 50 dies fins a arribar a l'últim, en què se li planteja el suïcidi.

Notícies relacionades

Els governs i les autoritats de diversos països llatinoamericans, entre ells el Brasil, Bolívia, Colòmbia, Xile o l'Uruguai, han alertat públicament en els últims dies sobre els riscos d'aquest macabre joc, que ja hauria originat diverses morts entre els adolescents d'aquests països.

Encara que l'origen del joc no està clar, algunes fonts el situen a Rússia, on també s'haurien produït suïcidis d'adolescents.