Així va ser la brutal explosió que va deixar 35 ferits en una planta d'Arganda del Rey

Un vídeo d'Emergències 112 Madrid mostra com un bomber es va haver d'amagar sota el camió

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

L'incendi posterior a les explosions registrades a Arganda del Rey (Madrid) dijous passat ha deixat una escena heroica. Emergències 112 acaba de publicar un vídeo en què mostra com un bomber es va haver de resguardar sota el camió per protegir-se de la segona explosió prèvia al foc.

Mentrestant, els investigadors treballen amb la hipòtesi principal que el sobreescalfament d'un destil·lador va ser la causa de l'incendi de la nau de reciclatge de residus industrials, que va causar ferides a 35 persones, tres d'elles de caràcter greu.

No va ser el primer problema d'aquestes característiques que va patir la mateixa nau de l'empresa Requimsa, ja que el diumenge 30 d'abril es va avisar d'una incidència, precisament per possible sobreescalfament d'un destil·lador. Segons les fonts, el dijous 4 de maig a les 11.47 hores aquest sobreescalfament es va repetir i, en aquest cas, va provocar una primera explosió i un posterior incendi que van intentar sufocar els mateixos empleats.

Notícies relacionades

Però poc després es va produir una segona explosió, l'incendi es va descontrolar (va trigar vuit hores a ser controlat i moltes més a ser extingit) i es va originar una columna de fum negre apreciable des de tot Madrid i fins i tot des de Toledo.

L'empresa Requimsa comptava amb els permisos preceptius per desenvolupar la seva activitat des del 2015 i "complia totes les estipulacions", segons va dir el conseller madrileny de Medi Ambient, Jaime González Taboada.