L'Hospital Sant Joan de Déu instal·la un espai de jocs interactius

La iniciativa, amb la col·laboració d'Abertis, forma part del programa per reduir l'impacte d'hospitalització en els més petits

icoy38344868 sant joan de deu170508174103

icoy38344868 sant joan de deu170508174103 / Miquel Gonzalez

1
Es llegeix en minuts

L'Hospital Sant Joan de Déu, amb la col·laboració d'Abertis, ha incorporat aquest dilluns al seu nou vestíbul, un espai de 600 metres quadrats que connecta les àrees de consultes externes, hospitalització infantil i àrea de la dona, una àrea amb jocs interactius relacionats amb el cos humà. Aquesta remodelació s'ha fet amb l'objectiu de fer més amena l'espera del centenar de pacients i familiars que passen cada dia per les instal·lacions.

La instal·lació d'aquests jocs interactius ha sigut inaugurada pel president d'Abertis, Salvador Alemany, i pel director gerent de l'Hospital, Manel del Castillo. Aquestes mesures es troben en el marc del programa d'humanització impulsat pel mateix Hospital Sant Juan de Déu per reduir l'impacte de l'hospitalització en els més petits.

ACTIVITATS DIFERENTS

Els jocs són molt diversos; per simular un recorregut per l'aparell digestiu, al vestíbul s'ha instal·lat un passadís d'arcs de diferents colors que recreen l'intestí i s'il·luminen quan el nen passa per sota.

Un altre consisteix a fer funcionar l'aparell circulatori i així s'ha col·locat al sostre dels extrems del vestíbul un gran cercle vermell del qual surten uns tubs que simulen ser artèries. Els nens poden regular la velocitat a què circula la sang fent girar un volant.

Per simular la funció de enviar missatges al cervell, s'ha instal·lat una pantalla tàctil que permet als petits escriure els seus pensaments, que immediatament apareixen escrits en uns leds lluminosos instal·lats al sostre. Aquest joc ha cridat especialment l'atenció dels nens i molts l'han usat per enviar missatges d'afecte i agraïment als seus familiars, als seus metges i als seus companys i amics.

RESPIRACIÓ I APARELL LOCOMOTOR

Notícies relacionades

També s'ha tingut en compte l'aparell locomotor, i en un lateral del vestíbul s'ha instal·lat una càmera que capta els moviments dels nens i els projecta en un plafó de leds que hi ha en una paret.

Finalment, per simular la respiració, en un dels extrems del vestíbul s'han instal·lat dos cilindres amb pilotes que queden suspeses en l'aire, tal com fan les partícules d'oxigen als pulmons, quan el nen passa per mitjà dels dos cilindres.