Alerta per forts vents a Barcelona i Tarragona

La tramuntana bufarà fort al nord de Catalunya

avisos-vent

avisos-vent

1
Es llegeix en minuts

Barcelona i Tarragona estaran aquest dissabte en risc per plugestempestes, vent, onatge o rissagues, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Tarragona i Barcelona tindran activat l'avís per vents de fins a 70 quilòmetres per hora. El vent serà de component nord i oest entre fluix i moderat amb ratxes fortes de fins a 25 quilòmetres per hora al migdia, segons el Meteocat.

Bufaràtramuntana moderada amb ratxes fortes a l'extrem nord i mestral moderat amb ratxes fortes al terç sud de Catalunya, cap al migdia.

A Menorca, estan previstes rissagues amb una oscil·lació del nivell del mar de 0,7 metres.

Mentrestant, a la resta d'Espanya serà un dissabte en què predominaran els cels poc ennuvolats o clars, amb intervals de núvols baixos al matí a la vall del Guadalquivir, i amb nuvolositat d'evolució diürna a la meitat nord-oest peninsular, sense descartar algun xàfec feble a l'interior de Galícia, Serralada Cantàbrica i Pirineu català.

L'AEMET també veu possibilitat de bancs de boira matinals a l'interior de l'extrem nord-oest peninsular i a la vall del Guadalquivir.

Notícies relacionades

Respecte a les temperatures, preveu que pugin al litoral oriental i que baixin a la resta de la meitat oriental i a l'extrem nord i s'esperen pocs canvis a la resta.

Pel que fa al vent, espera que predomini el vent del sud-oest al litoral de Galícia, d'Astúries i d'Alborán, i del nord-oest a l'est i nord-est peninsular i les Balears, amb intervals de fort al Pirineu oriental, nord-est de Girona i serres prelitorals de Catalunya. A la resta serà vent fluix.