MILLORA DEL TEMPS

Pugen les temperatures però s'esperen pluges a Catalunya

Fins divendres es preveuen precipitacions

Vianants es protegeixen de la pluja amb paraigües pels carrers del barri gòtic el setembre passat

Vianants es protegeixen de la pluja amb paraigües pels carrers del barri gòtic el setembre passat / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Les temperatures pujaran aquest dimarts 2 de maig a la Península i les Balears, una pujada que serà localment notable a Galícia, a Extremadura i als dos altiplans, segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). A Catalunya s'esperen pluges per a aquest dimarts i per demà dimecres, però les temperatures seran més altes que els últims dies.

També s'espera alguna precipitació divendres, segons el Meteocat.

En línies generals, en el conjunt del territori, les màximes arribaran als 26ºC a les capitals de província de Lleida, Badajoz, Granada i Sevilla, mentre que registraran els 25ºC a Càceres, Múrcia i Ourense. En canvi, les temperatures màximes més baixes d'aquest dimarts s'esperen a Santander (16ºC) i a Huelva (15ºC).

També s'espera cel ennuvolat o amb intervals nuvolosos a la resta de l'extrem nord peninsular, l'est de Castella i Lleó, els sistemes Central i Ibèric. La nuvolositat s'estendrà durant el dia a la resta del quadrant nord-est peninsular, mentre tendeix a poc ennuvolat per l'oest. Hi haurà a més intervals nuvolosos al principi a l'Estret i la resta de les Canàries, i predomini de cel amb pocs núvols a la resta del país.

Notícies relacionades

Al llarg de la jornada es podrà formar nuvolositat d'evolució en zones de muntanya del terç nord-est peninsular i hi podria haver xàfecs dispersos a la tarda al Sistema Ibèric.

Els vents bufaran de component nord a les Canàries, de component oest al litoral cantàbric, de llevant al litoral andalús, i de component sud a la resta del litoral mediterrani, amb intervals de fort a l'Estret.

Temes:

Pluges Catalunya