LLUITA CONTRA LA INTOLERÀNCIA

Una dona transsexual denuncia una agressió en les festes de la Sagrada Família

Uns joves la van intimidar, increpar i atacar físicament al final d'un concert, segons la Crida LGBTI

vvargas38121703 isl139 par s  francia   20 04 2017   vista de una pancarta c170425134450

vvargas38121703 isl139 par s francia 20 04 2017 vista de una pancarta c170425134450 / IAN LANGSDON

1
Es llegeix en minuts
Víctor Vargas Llamas
Víctor Vargas Llamas

Periodista

ver +

Una dona transsexual va patir una agressió per la seva condició sexual dissabte a la matinada al parc de la Sagrada Família, en el transcurs de la festa major d'aquest barri barceloní. Un grup de joves van intimidar, "van increpar" i la van atacar físicament al voltant de les dues del matí, al final d'un concert, segons denuncia la Crida LGBTI, organització que vetlla pels drets del col·lectiu homosexual transsexual.

L'entitat explica en un comunicat que algunes persones que estaven en la festa van poder intervenir per evitar que l'agressió anés en augment, així com per "prestar suport i assistència a la persona agredida". La víctima ha decidit denunciar els fets "després de la commoció i els nervis del moment", afegeix Crida LGTBI.

PREVENCIÓ I VIGILÀNCIA

Notícies relacionades

L'atac va anar a càrrec d'un grup de joves, en una zona fosca, pròxima a l'espai de concerts, però amb menor afluència de persones. Crida LGBTI i Joves del Poblet, que col·labora en l'organització de la festivitat, han volgut denunciar que la "LGTIfobia continua manifestant-se en multitud de situacions del dia a dia, també en espais públics, en entorns d'oci i en festes populars". 

"És necessari que visualitzem les agressions, que establim protocols i xarxes de suport per reforçar la prevenció i la vigilància i, sobretot, que ens coresponsabilitzem i donem una resposta col·lectiva a aquesta violència i acabem amb la impunitat", ha exposat la Crida LGBTI.