TRAGÈDIA EN UN INSTITUT EL 2015

La Generalitat indemnitzarà la família del professor assassinat a Barcelona

El Govern no ha concretat l'import, però els pares demanen un milió d'euros

icoy38120282 abel martinez170420191406

icoy38120282 abel martinez170420191406 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat acordarà els pròxims dies indemnitzar la família del professor lleidatà mort a mans d'un alumnemort  en un institut de Barcelona fa dos anys, el 20 d'abril del 2015, ha informat la Conselleria d'Ensenyament. El Govern no ha concretat l'import de la indemnització als pares del professor de l'institut Joan Fuster, ha publicat aquest dijous el diari 'Segre'.

La família del professor Abel Martínez va iniciar al març un procés per portar la Conselleria d'Ensenyament al jutjat després que la Generalitat no es pronunciés sobre la seva petició d'un milió d'euros per errors de seguretat.

Els pares i el germà van iniciar els tràmits perquè fos el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) qui decidís si el Consorci d'Educació de Barcelona ha d'afrontar el milió d'euros que demana la família com a indemnització al considerar que el centre era responsable de l'alumne i que van fallar les mesures de control.

Notícies relacionades

A títol pòstum, el jove va rebre la Gran Creu d'Alfons X el Savi i en la seva memòria la Universitat de Lleida (UdL) va crear una càtedra universitat empresa que porta el seu nom, i aquest dijous els seus amics han convocat un acte per recordar-lo a la plaça de la Paeria.

També a Barcelona, sindicats educatius han convocat una concentració aquest dijous a la tarda en record del professor mort fa dos anys.