El sector turístic tanca una Setmana Santa de rècord

El ministre de Foment afirma que l'ocupació hotelera ha augmentat un 10%

fcosculluela38067348 gra061  salou  tarragona   15 04 2017   aspecto que presenta170417193614

fcosculluela38067348 gra061 salou tarragona 15 04 2017 aspecto que presenta170417193614 / Jaume Sellart

2
Es llegeix en minuts

La Setmana Santa s’ha saldat amb un augment del 10% en l’ocupació hotelera en relació amb el mateix període festiu de l’any passat, segons va informar ahir el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que va qualificar aquesta dada de «bona notícia». En una intervenció en un fòrum organitzat pel diari El Economista, De la Serna va destacar, així mateix, que el balanç constitueix un «nou al·licient i una bona empenta» per a l’economia.

A Catalunya, fonts del sector turístic van confirmar que l’alta ocupació hotelera a la costa catalana i la ciutat de Barcelona i la bona afluència de visitants a les comarques de muntanya aquesta Setmana Santa anticipen un estiu que promet ser el millor de l’última dècada.

XIFRES RÈCORD

Les vacances s’han acabat amb xifres rècord d’ocupació, i s’han complert així les previsions, tant als hotels de la Costa Brava i la Costa Daurada com a les comarques del Pirineu, on les estacions d’esquí es van omplir i el turisme rural ha funcionat molt bé.

El bon temps i la millora de l’economia han impulsat el sector turístic català, que continua comptant amb el favor dels visitants estrangers i va recuperant a poc a poc el turista local.

A la Costa Daurada, els esdeveniments esportius que es van celebrar a la zona (tres tornejos de futbol, dos de bàsquet i una competició de balls de saló) van incrementar encara més la xifra de visitants i l’ocupació final va ser molt alta.

A la Costa Brava es van complir, a falta encara de comptar amb dades definitives, les previsions de situar-se per damunt del 90% d’ocupació; mentre que en altres poblacions costaneres, com és el cas de Sitges, els turistes han copat també els allotjaments turístics.

L’ocupació turística a les comarques de Lleida es va acostar al 95% i va portar a penjar el cartell de complet en alguns punts entre dijous i diumenge, segons va informar el Patronat de Turisme, que calcula que uns 80.000 turistes van visitar aquesta zona entre el 9 i el 17 d’abril.

RETENCIONS A LA TORNADA

Com a conseqüència de la gran afluència de visitants  catalans, la majoria procedents de l’àrea metropolitana de Barcelona, que han rebut les poblacions de la costa i la muntanya, la xarxa de carreteres de Catalunya va registrar ahir a la tarda retencions importants de vehicles en vies tant de l’interior com del litoral en direcció a la capital catalana, on a les 19.00 hores ja havien tornat més de 530.000 vehicles, el 89% dels previstos en l’operació tornada de Setmana Santa.

Segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT), l’autopista AP-7 va ser la que va concentrar les cues més llargues, de fins a 18 quilòmetres a Vilafranca del Penedès (Barcelona), set quilòmetres a l’Ametlla de Mar (Tarragona) i dos quilòmetres al Papiol (Barcelona). A la A-2 es van arribar a acumular a les 19.30 hores fins a 30 quilòmetres de circulació amb congestió a l’altura de Vilagrassa en direcció Barcelona a causa d’un accident de circulació que va obligar a tallar un carril.

Notícies relacionades

L’operació tornada de les vacances es va iniciar diumenge a la tarda i es va desenvolupar també durant el dia d’ahir, festiu a Catalunya, quan havien d’acabar de tornar a l’àrea d’influència de Barcelona uns 620.000 vehicles. 

La subdirectora general de Trànsit, Cristina Pou, va destacar que en l’operació sortida i en la de tornada transcorreguda fins llavors no s’havia registrat cap accident mortal.