Els Mossos detenen quatre persones per l'estafa dels bitllets tintats

Els agents van localitzar la banda arran d'una falsa denúncia de segrest d'una de les víctimes

 

  / MOSSOS D'ESQUADRA

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones acusades d'estafar empresaris amb l'estafa dels bitllets tintats. Els acusats, d'entre 32 i 50 anys, tres de nacionalitat camerunesa i el quart amb passaport del Txad, buscaven persones que posessin anuncis de traspàs dels seus negocis i es feien passar per possibles interessats. El punt de partida de l'operació va ser la denúncia falsa que va presentar una de les víctimes, que per recuperar els diners que li havien estafat va denunciar el fals segrest d'un compatriota a mans d'una banda criminal.

L'estafa no té res de nou. La banda es presentava davant les seves víctimes perfectament vestida, amb aspecte d'empresaris solvents i, aquí ve l'engany, amb uns feixos de papers tintats de negre que, segons deien, eren bitllets de banc que havien hagut de pintar per poder treure dels seus països sense aixecar sospites. Explicaven, llavors, que amb un procés químic que només ells coneixien podien tornar els bitllets al seu estat original. Buscaven la complicitat dels incauts, que al final posaven diners de la seva butxaca per pagar els productes químics i fins i tot, segons sembla, s'arribaven a creure que hi havia un mètode per fer còpies dels bitllets.

CANVI

Una part de l'estafa consisteix a mantenir la víctima lluny del procés químic, amb l'excusa que els productes que s'utilitzen són molt tòxics. Per això els manipulen amb guants de làtex i amb mascaretes. És en aquest moment en el qual, per trencar la incredulitat de la víctima, feien el canvi.

Un dels estafats va ser un empresari de Granollers, de nacionalitat  pakistanesa, que el 2 de març va denunciar davant els Mossos d’Esquadra que un compatriota seu que viatjava en tren d'Alemanya a Barcelona havia sigut segrestat. Segons va explicar als agents, l'tenien retingut a París i havia pogut parlar amb ell per telèfon. En la denúncia va explicar que havia ingressat diners en el compte corrent que li havien proporcionat, però que com que el seu compatriota no apareixia, va decidir anar a la comissaria.

DENUNCIANT DETINGUT

Notícies relacionades

Amb l'avanç de la investigació es va demostrar que l'únic cert era l'última part de la denúncia, que havia fet l'ingrés. En realitat, era un estafat que pretenia recuperar així els seus diners. Per la falsedat, també ha sigut també detingut.

No obstant, gràcies a aquesta mentida els agents van aconseguir descobrir els estafadors, perquè van anar a retirar els diners del compte corrent i perquè havien posat en marxa una altra operació d'engany, en aquesta ocasió a un empresari de Badalona.