PER SETMANA SANTA

Madrid prohibirà circular vehicles de més de 3.500 quilos durant les processons

La mesura s'inscriu en l'operatiu antiterrorista de les grans ciutats

A Màlaga tampoc podran circular pel centre els camions de més de 7.500 quilos

zentauroepp36771595 madrid 05 01 2017  macro seguridad extra en la cabalgata de 170407124703

zentauroepp36771595 madrid 05 01 2017 macro seguridad extra en la cabalgata de 170407124703 / AGUSTIN CATALAN

2
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Madrid prohibirà circular a vehicles de més de 3.500 quilos al districte Centro els dies de Setmana Santa en què se celebrin processons, excepte els autobusos d'EMT, interurbans o turístics, unitats mòbils de televisió o vehicles autoritzats expressament per la Policia. La mesura s'inscriu en el temor a un possible atemptat terrorista que envolta les manifestacions multitudinàries, com les Cavalcades de Reis, després dels atemptats gihadistes de Niça i Berlín.

Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, hi haurà restriccions per a vehicles de més de 3.500 quilos de massa màxima autoritzada aquest diumenge, dia 9 (des de les 06.00 fins a les 02.00 hores del 10 d'abril); el dimecres 12, el dijous 13 i el divendres 14 (en els tres dies des de les 16.00 fins a les 06.00 hores de l'endemà); i el dissabte 15 d'abril (des de les 14.00 fins a les 23.00 hores).

La Policia Municipal i els agents de mobilitat impediran la circulació a aquests vehicles, encara que els que es trobin dins del districte Centro ben estacionats i no circulin a aquelles hores no seran sancionats. No obstant, els agents de l'autoritat indicaran amb prou antelació als conductors i titulars d'aquests vehicles l'obligatorietat d'abandonar immediatament el perímetre de seguretat establert.

En el cas que es donés qualsevol tipus de resistència o desobediència al compliment d'aquest mandat, els conductors o els seus acompanyants podran incórrer en infraccions administratives o il·lícits penals, de les quals derivarien les pertinents sancions o mesures a aplicar segons la legislació vigent, adverteix el consistori.

SENSE ACCÉS AL CENTRE A MÀLAGA

També a Màlaga, on la Setmana Santa mou milers de persones per un nombre reduït de carrers, s'han pres mesures especials per primera vegada en aquest sentit. Així, es prohibeix l'accés al centre de la ciutat dels camions que superin els 7.500 quilograms de pes. La mesura estarà en vigor des de Diumenge de Rams a partir de les 16 hores, i s'adopta, segons han confirmat fonts policials, no només per garantir i vetllar per la seguretat en zones de gran afluència de públic, sinó també per evitar que als carrers on sí que està permesa la circulació de vehicles no hi hagi embotellaments i el pas, tant de cotxes privats com de vehicles d'emergències i forces de seguretat, sigui fluid.

La prohibició no és intranscendent donada la proximitat del port de Màlaga amb el recorregut oficial per on passen els seguicis de les processons, i per això s'ha buscat un recorregut alternatiu perquè els vehicles de gran tonatge puguin accedir al recinte portuari per carregar i descarregar mercaderia sense travessar una ciutat plena de turistes en aquesta època. 

Notícies relacionades

Fonts de la Delegació del Govern han explicat que Màlaga inaugurarà a més un sistema de videovigilància integrat per 17 càmeres que cobreixen els principals carrers del centre històric. Així mateix s'ha proposat un tancament extraordinari del centre històric, on s'establiran diferents punts on es col·locaran impediments físics, com pilons o jardineres, per evitar i dificultar el pas de vehicles, segons informa Julia Camacho.

Les mesures a la resta de les grans ciutats andaluses també inclouen nombroses restriccions al trànsit rodat als cascos històrics, per permetre no només el pas de les processons sinó el de les persones que les van a veure. Això obliga a extremar els controls de forma que només hi puguin accedir residents i treballadors dels cascos històrics, vehicles de càrrega i descàrrega i de serveis d'emergències.