intel·ligència artificial

Neuralink, el projecte d'Elon Musk per fusionar cervell i ordinador

Una 'start-up' llançada pel fundador de Tesla busca desenvolupar una tecnologia que permeti carregar i descarregar pensaments

35702929 59

35702929 59 / HECTOR GUERRERO (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El fundador i director executiu de l’empresa Tesla, Elon Musk, ha llançat una start-up anomenada Neuralink que té com a objectiu desenvolupar una tecnologia que permeti als ordinadors fusionar-se amb cervells humans, segons informa The Wall Street Journal. Neuralink persegueix el que Musk anomena la tecnologia del «llaç neural», que es basa en la implantació de petits elèctrodes al cervell que podrien carregar i descarregar pensaments. 

  

 Els primers prototips es podrien utilitzar per tractar malalties del cervell, com l’epilèpsia o la depressió, segons explica el mateix mitjà. Aquests implants es basarien en elèctrodes ja utilitzats per tractar trastorns cerebrals com el Parkinson. Més endavant, la seva implantació també podria ajudar les persones a competir amb les màquines i potenciar el cervell humà.

El diari nord-americà explica que alguns científics estan treballant per trobar una forma segura d’implantar aquests elèctrodes i de mantenir-los estables al cervell. Les últimes setmanes, Neuralink ha contractat destacats acadèmics que ja estan treballant abordant el projecte des de diferents camps.

    

El mateix Musk va comentar a Vanity Fair aquest diumenge que per a un projecte «significatiu» en aquest àmbit «fan falta quatre o cinc anys». Segons explica el diari, Neuralink va ser registrada a Califòrnia com una companyia d’«investigació mèdica» el juliol passat. Fonts coneixedores de la companyia descriuen una estratègia empresarial similar a la de la companyia espacial Space X i la d’automòbils Tesla.

Notícies relacionades

  

 Musk, l’empresari sud-africà que vol iniciar la colonització de Mart el 2022 i que enviarà els primers turistes a l’espai el 2018, no s’ha pronunciat oficialment sobre el nou projecte. Fa 15 dies, va anunciar el seu últim repte: solucionar amb les seves bateries la crisi de subministrament energètic del sud d’Austràlia.

Un atrevit visionari

 Powerwall són bateries elèctriques pensades per proveir d’electricitat llars, mpreses i institucions  públiques.