DECISIÓ JUDICIAL

Apartat un caporal de la Guàrdia Civil del servei per exhibir-se nu a menors

El Tribunal Suprem ha confirmat la resolució del Ministeri de Defensa

jgblanco37219070 sociedad barcelona 09 02 2017   la  guardia civil  custodia 170209131827

jgblanco37219070 sociedad barcelona 09 02 2017 la guardia civil custodia 170209131827

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha confirmat una resolució del Ministeri de Defensa que aparta del servei un caporal primer de la Guàrdia Civil per exhibir-se nu davant menors d'edat a Alacant.

La resolució de la Sala Militar de l'alt tribunal, datada aquest mes i a la qual ha tingut accés Efe, descarta suspendre cautelarment la mesura, com reclamava l'interessat, perquè aquesta "no és en si mateixa causant de perjudicis que no admetin reparació si arribés a prosperar la pretensió jurisdiccional i la sanció fos anul·lada".

"De fet, l'eventual estimació del recurs comportaria la seva reposició en la situació jurídica i l'anul·lació de la sanció ja executada, amb ple restabliment dels seus drets professionals i econòmics, i amb la garantia de la corresponent indemnització dels danys i perjudicis irrogats", assenyalen els magistrats.

L'agent va abordar el 21 de juliol del 2014 dues noies de 16 anys al carrer Equador d'Alacant, es va abaixar els pantalons davant d'elles i els va mostrar els genitals, encara que va sortir fugint quan elles van començar a cridar.

CONDEMNA PER EXHIBICIONISME

El Jutjat Penal número 5 d'aquesta ciutat el va condemnar com a autor d'un delicte d'exhibicionisme a pagar una multa de 1.080 euros, després d'aplicar-li una eximent de la responsabilitat penal per un trastorn mental.

La sentència, que va ser declarada ferma el 15 de febrer de l'any passat, també imposava al guàrdia una mesura de llibertat vigilada durant cinc anys que l'obliga a sotmetre's a un tractament "extern de caràcter psicològic i psiquiàtric" per controlar els seus "impulsos en l'esfera sexual".

Notícies relacionades

Com a conseqüència d'aquesta resolució judicial, Defensa va dictaminar que l'agent fos apartat del servei per una falta disciplinària molt greu consistent a "cometre un delicte dolós condemnat per sentència ferma, relacionat amb el servei, o qualsevol altre delicte que causi greu dany a l'Administració, als ciutadans o a les entitats amb personalitat jurídica".

El funcionari havia demanat que se suspengués provisionalment l'execució d'aquesta sanció perquè causava importants perjudicis "de difícil reparació" a la seva família, la seva dona i el seu fill, que conviuen amb ell, però la secció primera de la Sala Militar del Suprem va desestimar el seu recurs.