SEGON ANIVERSARI DE LA TRAGÈDIA DELS ALPS

Els familiars organitzen actes en record de les víctimes de Germanwings

 

  / FERRAN COSCULLUELA

1
Es llegeix en minuts

L'Associació d'Afectats del vol de Germanwings GWI9525 als Alps prepara per a aquesta setmana, amb motiu del segon aniversari de la catàstrofe, diversos actes de record a les víctimes del sinistre, en què van morir 150 persones, "perquè la societat no ho oblidi". Els actes comencen aquest dijous a Barcelona.

L'Airbus A-320-211 de Germanwings que va sortir de Barcelona el 24 de març del 2015 a les 10.10 hores amb destí a Düsseldorf (Alemanya) es va estavellar als Alps francesos de la Provença, a prop de la localitat de Barcelonette, per l'acció deliberada i suïcida del seu copilot, segons va concloure la investigació.

El primer acte d'homenatge a les víctimes es fa aquest dijous, dia 23, amb una ofrena floral per part de l'associació, en què familiars i amics de les víctimes dipositaran flors al monòlit instal·lat en la seva memòria a la terminal 2 de l'aeroport de Barcelona-el Prat.

Demà divendres, dia 24, el Servei Ecumènic a la catedral de Digne-les-Bains oficiarà un acte religiós i s'inaugurarà un element commemoratiu a Le Vernet (França), també amb assistència de familiars i amics de les víctimes.

Notícies relacionades

Per dissabte que ve l'associació ha organitzat la celebració d'un concert privat, amb accés mitjançant invitació, a l'església del monestir de Pedralbes, a Barcelona.

"Potser la societat s'oblidarà d'ells i del que va passar. Nosaltres sempre els tindrem presents i ens donaran força per tirar endavant", assenyala l'associació en un comunicat.