Jan Cutillas (20 anys): de la comèdia al 'playback' a Musical.ly

Ostenta el rècord de 510.000 seguidors a Espanya

Jan Cutillas, el número u de musical.ly / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
CARMEN JANÉ / BARCELOBNA

Jan Cutillas, tot un Rubius 'muser', als 20 anys i amb els estudis de producció musical aprovats, va començar a fer vídeos per a Vine fa uns quatre anys, però fa un any i mig que es va passar a Musical.ly. «No sé ni com ho vaig descobrir, però el primer vídeo que vaig penjar va ser de comèdia i de seguida l’app el va destacar i vaig començar a guanyar seguidors. Això em va animar», recorda. «Al cap de dos o tres mesos ja tenia 100.000 seguidors, va ser flipant total». De la comèdia va passar al 'lipsync', el 'playback' que triomfa a Musical.ly, fins als 510.000 seguidors que té actualment, el rècord a Espanya.

Notícies relacionades

Ja ha començat a rebre ofertes d’entrevistes i col·laboracions d’empreses, que el busquen per promocionar els seus temes musicals, i sap què és ser reconegut pel carrer. I, encara que té clar que «de les xarxes socials no se’n pot viure, perquè avui hi ets i demà no», vol aprofitar el moment i treure rendibilitat a la seva afició. «Això no és un treball, perquè no ho és, però sí una afició seriosa».

«No te n’adones, de quanta gent et segueix, fins que ho veus en directe. I llavors, WTF, si soc jo… Com passis per un col·legi, hi ha enrenou», explica amb una timidesa que assegura que les xarxes socials l’han ajudat a vèncer. «Amb els fans m’agrada ser obert; no és com si fossin amics, però la relació és molt bona».