PER A VIVENDA HABITUAL

El Govern prorroga la moratòria contra els desnonaments fins al 2020

Al text aprovat també es recull una ampliació del concepte de famílies vulnerables

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un reial decret que recull la pròrroga fins al 2020 de la mesura per la qual se suspenen els desnonaments de vivenda habitual per a famílies en situació de vulnerabilitat.

Així ho ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres el titular d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, que ha assenyalat que des del maig del 2012, amb el Codi de Bones Pràctiques, l'Executiu ha adoptat mesures per afrontar el "drama dels desnonaments", com a "conseqüència de la crisi econòmica".

El Govern havia anunciat inicialment la pròrroga de la suspensió dels llançaments de vivenda habitual a famílies vulnerables fins al 15 de maig del any 2019, encara que es va mostrar favorable a ampliar-ho un any més com recollia una proposició no de llei aprovada pel Congrés dels Diputats.

Al text aprovat pel Govern també es recull una ampliació del concepte de famílies vulnerables, fins ara les que tenen fills menors de tres anys, a unitats familiars amb fills menors d'edat.

Notícies relacionades

De Guindos ha explicat que més de 80.000 famílies s'han beneficiat de les mesures de protecció de deutors hipotecaris posades en marxa per l'Executiu en els últims anys.

En concret, hi ha hagut 38.500 reestructuracions de deute, més 7.000 dacions en pagament, 9.000 famílies han accedit a una vivenda del Fons Social i s'han suspès més de 24.000 llançaments.

Temes:

Desnonaments