Rigau, sobre els diners de les guarderies a la concertada: "El que vam fer no va ser desviar, sinó administrar de diferent manera"

"La prioritat era pagar les nòmines del professorat", defensa l'exconsellera d'Ensenyament

1
Es llegeix en minuts

Un dia després que EL PERIÓDICO hagi denunciat que Ensenyament va derivar a col·legis concertats gairebé la totalitat pressupostada el 2012 i el 2014 per a la xarxa de parvularis municipals, o sigui, 81 milions d'euros, la llavors consellera Irene Rigau ha assegurat aquest dimarts amb vehemència: "El que vam fer no va ser desviar, sinó administrar de diferent manera els diners que hi havia". Ho ha dit en declaracions a RAC-1, on ha defensat que "la prioritat era pagar les nòmines del professorat. M'estranya que algú posi en dubte que s'haguessin de pagar les nòmines dels treballadors".

Respecte al que va passar amb les guarderies, Rigau ha assegurat: "El que pagava la Generalitat ho van pagar les diputacions, amb un acord marc, perquè eren de titularitat municipal, perquè l'Estat havia disminuït el pressupost de la Generalitat i havia augmentat el de les diputacions".

Notícies relacionades

Segons la documentació a què ha tingut accés aquest diari, en total es van desviar 81,7 milions que estaven reservats per la Conselleria d’Ensenyament per finançar el servei de guarderia que presten els ajuntaments catalans als concerts educatius, és a dir, a les escoles privades que reben fons de l'Administració per escolaritzar els seus alumnes. Així ho reconeixia la mateixa conselleria (llavors dirigida per la convergent Irene Rigau) en una carta registrada l'11 d'octubre i enviada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En concret, van ser més de 42,7 milions el 2012 i 39 milions més el 2014.

Una trentena de municipis han posat una demanda col·lectiva a la Generalitat per l'impagament.