Polèmica a Terrassa pels acudits homòfobs de Jordi LP en un acte públic

L'humorista va participar en la celebració de la gala 'Nit de l'Esportista 2016' i va provocar el rebuig dels assistents, entre ells l'alcalde de la població

fcosculluela16056546 icult jordi lp170314154615

fcosculluela16056546 icult jordi lp170314154615

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / TERRASSA

La polèmica està servida a Terrassa. El que havia de ser un acte festiu de reconeixement als esportistes de l'any a la capital vallesana, va acabar convertint-se en un trist episodi on l'homofòbia tornava a primera línia. El protagonista va ser l'humorista Jordi LP, encarregat de donar color a una gala en la qual es rendia homenatge a l'esport egarenc, però que va acabar derivant en una presentació d'acudits tòpics en els que la dona i el col·lectiu gai van sortir malparats.

L'humorista va indignar als assistents a l'acte, que es va celebrar divendres passat al Teatre Principal de la ciutat, just un dia abans de l'agressió a dos joves, a Berga, per besar-se en públic. Part dels presents fins i tot van estar temptats d'aixecar-se i abandonar la sala en plena actuació, segons expliquen diverses fonts, el que al final no va succeir per respecte als homenatjats en una nit tan especial per a l'esport local.

Entre els acudits, fonts consultades per aquest diari apunten que es va fer mofa del col·lectiu homosexual, comentant que si ens cauen les claus en un carrer de Sitges, millor no ajupir-se a recollir-les. En aquesta mateixa línia, també es van fer referències a la violència de gènere, amb menys fortuna, així com a l'enfonsament del vaixell Costa Concòrdia.

REBUIG DE L'AJUNTAMENT

L'Ajuntament i el ‘Diari de Terrassa’, coorganitzadors de l'esdeveniment, han hagut de sortir al pas, a través d'un comunicat conjunt, manifestant el seu rebuig absolut a l'actuació del showman: “Davant algunes de les intervencions protagonitzades per Jordi LP durant la presentació de la gala d'aquest any, l'organització assenyala, una vegada més, que no comparteix de cap manera les expressions formulades pel presentador, encara que aquestes es realitzin en el context d'un espectacle d'humor”, apunta el text.

Notícies relacionades

Les paraules de l'humorista van irritar a molts, també a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, qui ha denunciat en diverses ocasions que ha rebut múltiples amenaces a través de la xarxa pel simple fet de ser homosexual. “Impresentables comentaris i acudits, mai més aquest personatge a Terrassa, ciutat de llibertat, igualtat i respecte”, assenyalava a través del seu perfil de Twitter.

Aquesta no és la primera vegada que els acudits de Jordi LP irriten a la seva audiència. El 2014, el Dia de les Esquadres de Barcelona va fer diversos comentaris que van provocar el rebuig d'una part dels assistents.