ADEU A LA TREVA PRIMAVERAL

Torna l'hivern

S'esperen pluges i baixades de temperatura i nevades al Pirineu a partir de diumenge a la tarda

Vianants es protegeixen de la pluja amb paraigües pels carrers del barri gòtic el setembre passat

Vianants es protegeixen de la pluja amb paraigües pels carrers del barri gòtic el setembre passat / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Torna l'hivern després d'uns dies més propis de primavera. El Servei Meteorològic de Catalunya informa que a partir d'aquest diumenge al migdia creixeran els bancs de núvols al Pirineu, Prepirineu i al nord-est, que deixaran el cel molt ennuvolat o tapat. A partir de mitja tarda arribaran alguns núvols a l'extrem sud. En altres zones de Catalunya, com a Barcelona, el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat a partir de mitja tarda amb possibilitat de pluges.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) anuncia per a aquest diumenge pluges persistents al Cantàbric, nevades al Pirineu, vents a les Canàries i un descens notable de les temperatures a l'arxipèlag canari.

Notícies relacionades

Segons el pronòstic de l'Aemet, es posa fi a una setmana de temps primaveral amb la irrupció d'una massa d'aire fred que en els pròxims dies portarà pluja, vent i neu a tota la Península.

UN FEBRER CÀLID

Segons dades del servei meteorològic català, aquest febrer ha sigut especialment càlid a Catalunya, especialment a la plana de Vic i a l'interior de Girona. Aquestes anomalies tèrmiques són fruit, per un costat, de la circulació zonal que va dominar la primera quinzena de febrer, inhibint les masses d'aire fred procedent d'altes latituds, i per un altre, de la dorsal anticiclònica que va dominar la segona part del mes.

Temes:

Hivern Fred