CANVI BRUSC

Les temperatures arribaran demà gairebé als 30 graus, però es desplomaran diumenge

A començament de setmana tornarà a nevar en cotes relativament baixes

 

  / ROBERT RAMOS

2
Es llegeix en minuts

Aquest dissabte les temperatures tornaran a ser inusualment altes i les màximes arribaran gairebé als 30 graus en alguns punts de la península, però es desplomaran a partir de diumenge i recuperaran els valors propis del final de l'hivern.

Així començarà el cap de setmana, amb un temps estable a totes les zones, encara que ja a partir de demà començarà a augmentar la inestabilitat pel nord-oest i es registraran pluges que anuncien i anticipen l'entrada d'una pertorbació.

Aquesta inestabilitat s'intensificarà i generalitzarà durant el diumenge i a la meitat nord es generalitzaran les pluges, que podran ser fortes i persistents a tota la cornisa cantàbrica, i es registraran fins i tot nevades en cotes relativament baixes, al voltant dels 1.000 metres, a la meitat nord.

Però la jornada de dissabte serà gairebé estiuenca i les temperatures màximes arribaran gairebé als 30 graus a Múrcia o Melilla i estaran per sobre dels 25 en moltes zones del país, segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia.

Demà les temperatures màximes seran molt altes a Albacete (26), Bilbao (28) Còrdova (28), Sant Sebastià (26), Granada (28), Osca (26), Las Palmas de Gran Canaria (26), Santa Cruz de Tenerife (29), Sevilla (28) o Saragossa (26).

Demà els núvols començaran a entrar per Galícia i s'aniran desplaçant cap a l'est, però les precipitacions encara seran de caràcter molt lleu, primer a Galícia i després en alguns punts del litoral cantàbric i el nord de Navarra.

La inestabilitat que s'instal·larà a la meitat nord al llarg de diumenge s'estendrà dilluns a l'àrea mediterrània, i les pluges tornaran a ser localment fortes en molts punts, segons l'Aemet, que ha anunciat que es tornaran a repetir a principis de setmana nevades en cotes relativament baixes.

A Catalunya podria ploure.

Aquesta inestabilitat afectarà les temperatures de tota la península, que continuaran baixant i recuperant els valors propis d'aquestes dates.

L'escenari més probable per a la resta de la setmana és que continuarà el temps inestable i la probabilitat de precipitacions a la meitat est peninsular, a l'arxipèlag balear, a la cornisa cantàbrica i en zones de muntanya de la meitat nord, amb persistència al Cantàbric i a les comunitats del llevant peninsular.

Predominaran a més els vents de component nord, encara que menys intensos que en dies anteriors, i al llarg de la setmana les temperatures tendiran a baixar lleugerament.

Abans que s'instal·li la inestabilitat i que les temperatures recuperin valors propis dels primers dies de març, els termòmetres marcaran registres inusualment alts.

Les prediccions de l'Aemet apunten que durant el dia d'avui se superaran els 30 graus a Múrcia (32) i a Santa Cruz de Tenerife (31), però estaran molt a prop d'aquests valors en nombroses capitals de província.

A BARCELONA, PER SOBRE DE 25 GRAUS

Notícies relacionades

Per sobre dels 25 graus estaran a Albacete (26), Alacant (28), Badajoz (26), Barcelona (27), Càceres (26), Ciudad Real (26), Granada (29), Osca (26), Jaén (26), Logronyo (26), Madrid (26), Màlaga (26), Ourense (27), Oviedo (26), Las Palmas de Gran Canaria (28), Salamanca (26), Sevilla (29), Terol (26), Toledo (27) o Saragossa (28).

Els únics avisos meteorològics que s'han activat avui afecten l'arxipèlag canari, on s'ha activat l'alerta groga (risc) a causa de pols en suspensió que limita en molts punts la visibilitat.

Temes:

Hivern Calor