Detingut un agent d'assegurances per estafar amb falses pòlisses

L'home va aconseguir 100.000 euros de 200 persones a qui cobrava en metàl·lic

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han detingut un agent d'assegurances de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Castellbisbal, com a presumpte autor dels delictes d'estafa continuada apropiació indeguda al descobrir que havia estafat més de 100.000 euros a uns 200 clients.

La companyia d'assegurances va denunciar els fets després que diversos clients s'hi posessin en contacte per comunicar una incidència i no constés cap pòlissa d'assegurances contractada vigent, malgrat que tenien un número de pòlissa assignat i fins i tot el rebut oficial de l'asseguradora, ha informat la policia catalana aquest dimecres en un comunicat.

Els agents van certificar que un corredor que representava de manera legal la companyia oferia un descompte en l'import de l'assegurança als clients si la pagaven en metàl·lic i els entregava un rebut oficial de la suposada pòlissa contractada. En realitat, el detingut s'apropiava dels diners en metàl·lic i, després de donar d'alta provisionalment l'assegurança, després l'anul·lava i deixava les víctimes desemparades.

A més, l'agent d'assegurances utilitzava els comptes bancaris d'una dotzena de familiars seus sense el seu consentiment, alguns d'ells ja difunts, per obrir i tancar pòlisses fictícies que els seus clients havien pagat en metàl·lic, motiu pel qual inicialment la policia va detenir també el seu pare, la seva germana i la seva dona.

DUES COMPANYIES DIFERENTS

Notícies relacionades

Després d'una primera detenció el mes de desembre passat, l'agent d'assegurances va continuar cometent el mateix tipus d'estafes però amb pòlisses de dues companyies diferents. Per aquests fets va tornar a ser detingut a finals de febrer, i va quedar en llibertat després de declarar davant el jutge.

La primera i principal companyia perjudicada reconeix més de 100.000 euros estafats i ha compensat 167 víctimes, algunes de les quals encara no han denunciat els fets, per un import total de 40.870,47 euros.