Hazte Oír traurà una altra vegada l'autobús trànsfob amb altres missatges

La plataforma ultracatòlica lamenta que "la Inquisició gai hagi imposat la seva dictadura"

El jutge immobilitza lautobús de Fes-te Sentir perquè el seu missatge menysprea els menors transsexuals / JOSÉ LUIS ROCA VÍDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El president d'Hazte Oír, Ignacio Arsuaga, ha lamentat que «la Inquisició gai hagi imposat la seva dictadura», però ha anunciat que el seu autobús «segrestat» i almenys un altre vehicle tornaran als carrers cobrint els missatges prohibits pel jutge amb uns altres de «molt sorprenents» contra la «ideologia de gènere». Així ho va assegurar ahir Arsuaga després que el jutge de primera instància número 42 de Madrid hagi prohibit circular a l’autobús de l’entitat per considerar que els seus eslògans denigren els menors transsexuals.

Malgrat això, l’associació ultracatòlica, que recorrerà aquesta decisió, ha decidit cobrir amb un vinil els missatges que ha prohibit el magistrat: 'Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva. Que no t’enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguiràs sent-ho'. A sobre n’hi posaran altres que encara estan decidint i confien que, a partir avui, l’autobús pugui tornar a circular. A més, sumaran un altre vehicle quan es resolgui el recurs que l’associació pensa interposar contra la resolució del jutge. L’organització presentarà una querella per injúries i calúmnies contra tothom que aquests dies hagi atemptat contra la seva «llibertat d’expressió», entre ells l’Ajuntament de Madrid.

L’anunci arriba després que el jutge hagi acordat com a mesura cautelar la prohibició de circulació de l’autobús d’Hazte Oír fins que retiri el missatge contra la transsexualitat. Així s’indica en un ofici amb data de dimecres, després de rebre l’escrit de la Fiscalia Provincial de Madrid que sol·licitava precisament aquesta mesura cautelar.

LESIONAR LA DIGNITAT

Notícies relacionades

En el seu escrit, es decreta la prohibició de circular d’aquest autobús al considerar que el seu missatge «no es limita a exposar» l’ideari del col·lectiu, sinó que es dirigeix a persones amb una orientació sexual «diferent» per lesionar la seva «dignitat». L’Ajuntament de Madrid ja va procedir a immobilitzar l’autobús que pretenia recórrer els carrers de la ciutat.

El jutjat exposa en la seva resolució judicial que «del text literal de la publicitat no s’infereix racionalment que s’estigui públicament fomentant, promovent o incitant directament o indirectament a l’odi, hostilitat, discriminació o violència contra un grup per raó d’orientació o identitat sexual dels seus components». No obstant, el magistrat sí que considera que la campanya pot suposar un «menyspreu» a aquest col·lectiu per no reconèixer-los la seva «orientació sexual».