PSOE i PP demanen a la fiscalia que actuï contra l'autobús trànsfob

Fes-te Sentir llança una campanya per Madrid amb el lema "els nens tenen penis i les nenes vulva"

Socialistes i populars creuen que el col·lectiu ultracatòlic pot haver incorregut en un delicte

undefined37484785 autob s pol mico de los ultracat licos de hazteoir con el le170228130226

undefined37484785 autob s pol mico de los ultracat licos de hazteoir con el le170228130226

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Hi ha un autobús que recorre Madrid transmetent missatges contra els nens transsexuals. Posat en circulació pel col·lectiu ultracatòlic Fes-te Sentir, l'autobús transporta un missatge que diu: “Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguiràs sent-ho”. La iniciativa ja ha provocat la indignació de molts ciutadans, una campanya de recollides de firmes en contra seu a través de Change.org (ha aconseguit 36.000 fins al moment) i la reacció dels partits polítics. Tant el PP com el PSOE volen que la Fiscalia actuï.

Segons els socialistes, Fes-te Sentir, que pretén que l'autobús s'exhibeixi per Madrid aquesta setmana i després es traslladi a altres ciutats espanyoles, estaria incitant a l'“odi, hostilitat, discriminació o violència”, un comportament que segons l'article 510 del codi penal comporta penes d'entre un i quatre anys de presó. “La fiscalia ja està trigant a actuar”, ha assenyalat aquest dimarts al Congrés la diputada Ángeles Álvarez.

"COMPLETAMENT IMPRESENTABLE"

El PP, encara que de forma menys concreta, comparteix aquesta visió. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha demanat a la delegada del Govern central, Concepción Dancausa, que porti aquest cas al ministeri públic, al considerar també que pot ser constitutiu de delicte. “És completament impresentable”, ha dit a TVE Cifuentes, per a qui la campanya suposa “una provocació absoluta”.

Notícies relacionades

Cifuentes i Fes-te Sentir són vells coneguts. En les últimes eleccions autonòmiques, el 2015, el col·lectiu ultracatòlic va posar en circulació un autobús, avalat un any després pel Tribunal Suprem, amb missatges contra la dirigent del PP per la seva posició a favor de l'avortament.   

Fes-te Sentir respon en aquesta ocasió a una campanya llançada el gener passat per l'Associació de Famílies de Menors Transsexuals Chrysallis. “Hi ha nenes amb penis i nens amb vulva”, assenyalava la iniciativa.