Guardians amb texans, fins i tot quan els congressistes surtin de copes. Així és la seguretat del Mobile

Agents de paisà protegiran els congressistes de l'MWC durant les 24 hores, també quan surtin de copes

L'arribada de 100.000 assistents equipats amb mòbils d'última generació desperta l'interès dels carteristes

 

  / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Dins el recinte del Mobile World Congress de Barcelona hi ha gairebé 600 càmeres de seguretat que controlaran tots els racons del recinte. Però els més de 100.000 congressistes convidats a la cita amb les últimes tecnologies de la telefonia no estaran desprotegits quan estiguin fora d'aquest espai.

La gran amenaça els últims temps és el terrorisme gihadista. El pla operatiu específic dels Mossos d’Esquadra en matèria antiterrorista, actiu des de la matança a la revista francesa 'Charlie Hebdo' fa més de dos anys, dedica una atenció especial a cobrir grans esdeveniments, com un concert de Madonna o com un Barça-Madrid. L'MWC, per molts motius, és un objectiu de risc. 

Es prendran totes les precaucions per blindar-lo, malgrat que els serveis d'informació dels Mossos no han detectat cap "amenaça concreta" contra el congrés, va assegurar el portaveu del cos, Xavier Porcuna. Al costat de l'amenaça gihadista, la tropa de carteristes intimida poc. Però aquests assistiran segur al congrés; tenen la data marcada en vermell a l'agenda del seu telèfon (robat, és clar).   

CONVIDATS FIDELS A LA SEVA CITA

Els assistents a l'MWC són una 'delikatessen' irresistible per als carteristes. Els congressistes sempre porten a sobre 'smartphones' d'última generació i sovint també efectiu a la cartera i un bon rellotge al canell. Malgrat els continus consells que els donaran als hotels, als taxis i als consolats respectius, estan distrets compaginant el paper d'atribolat congressista amb el de turista entusiasta que -sense parella- s'endinsa en l'oci nocturn de Barcelona al final de cada jornada.

Els Mossos i la Guàrdia Urbana intentaran protegir-los, com cada any. El 2016, els assistents van denunciar més de 100 furts. És a dir, gairebé van ser 30 al dia els tripijocs que els lladres van idear per birlar-los les seves pertinences sense que se n'adonessin. La xifra pot semblar elevada però també significa que van ser molt menys de l'1%. 

Fonts policials aclareixen que la malla que intentarà protegir-los de la picaresca d'aquests delinqüents de mà llarga s'articularà a partir de dos fronts. Patrulles uniformades i agents de paisà. Les primeres saturaran de colors policials els espais públics amb l'objectiu de dissuadir els pispes. Les segones el que perseguiran és sorprendre'ls 'in fraganti'.

LES 24 HORES

Notícies relacionades

Tots els grups de Mossos i de Guàrdia Urbana de Barcelona especialitzats en delinqüència urbana faran hores extres aquesta setmana. Hi haurà agents vestits amb roba de carrer a tots els punts calents.

Hi seran sense ser vistos, als voltants del congrés i a prop dels hotels de màxima afluència -com el Mandarín, el Plaza o el Vela-. El pla consisteix a tenir-los desplegats per les zones de màxima afluència (passeig de Gràcia, Sants, Sagrada Família o plaça de Catalunya o Drassanes). Hi haurà policies de paisà durant les 24 hores del dia. Tant a la sortida dels hotels com durant les escapades que facin a les discoteques del litoral de la capital catalana. Aquesta és la intenció dels policies, impedir que els carteristes facin la seva feina.