Presó per al donjoan estafador que usava 'apps' de lligar

El jutge envia a la presó Rodrigo N. per evitar que fugi davant un judici a Pontevedra

 

  / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
CARMEN JANÉ / BARCELONA

Després de diversos mesos en recerca i captura, la policia va detenir dimecres passat Rodrigo N., també conegut com a Roy o el 'donjoan estafador', que acumula més de 20 denúncies per tot Espanya, algunes a Catalunya.

L'home està acusat d'estafar dones que coneixia per xarxes socials i 'apps' de lligar i a les quals es presentava amb diferents identitats. Una vegada instal·lat a les seves vides, aconseguia préstecs de petites quantitats i objectes com ara mòbils o ordinadors que no tornava mai. Una vegada obtinguts els objectes, passava a la víctima següent, segons expliquen algunes de les afectades. Un mode de vida que ha durat, segons les víctimes, uns 20 anys.

Dijous passat, Rodrigo N. va ser detingut a Alcázar de San Juan (Ciudad Real) després que el propietari d'una botiga el reconegués pels seus tatuatges i la seva falta de dents.

El seu cas havia sortit per diverses televisions i diaris, entre ells EL PERIÓDICO, per alertar noves víctimes. Un grup de dones van orquestrar la primera demanda conjunta per estafa, que va ser arxivada, però van seguir amb el seu desig de justícia. Calculen que les afectades ronden la seixantena a tot Espanya. 

A LA PRESÓ

Notícies relacionades

El titular del Jutjat Penal número 1 de Pontevedra li va prendre declaració i el va enviar aquest divendres a la presó, a causa del "risc de fuga" i que no es presenti al judici fixat per a finals de març. Rodrigo N., nascut a Marín (Pontevedra), no es va presentar a aquella mateixa vista en una citació prèvia a finals del 2016, explica l'advocada d'una de les seves víctimes a Pontevedra, Diana Otero. 

En aquesta ocasió, Rodrigo N. haurà de respondre de la demanda d'un hotel de Pontevedra en què es va allotjar durant un mes fent-se passar per un alt executiu d'una empresa informàtica i va deixar una factura pendent de més de 6.000 euros. La fiscalia li demana més de dos anys de presó.