UNA PLAGA SOCIAL

Condemna unànime per la nova víctima de violència masclista a Santa Perpètua

L'ajuntament convoca una concentració a les vuit del vespre a la plaça de la Vila

icoy36416391 violencia machista161125215019

icoy36416391 violencia machista161125215019 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

El Govern i Comissions Obreres (CCOO) han lamentat aquest dimecres la mort de la segona víctima de l'any de violència masclista a Catalunya, assassinada aquest dimarts a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). L'Ajuntament de Santa Perpètua ha fet aquest migdia un minut de silenci i ha convocat aquest dimecres una concentració de repulsa a les vuit del vespre a la plaça de la Vila.

La presidenta de l'Institut Català de la Dona (ICD), Teresa M. Pitarch, ha lamentat els fets i ha reiterat la determinació del Govern per erradicar la violència masclista, i ha recalcat que "la importància d'avançar en la igualtat efectiva i real d'homes i dones" és l'única solució per prevenir la violència masclista.

Així mateix, des de CCOO Catalunya han lamentat la mort de la víctima, que era afiliada al sindicat, i s'ha sumat a la petició perquè els poders públics "reconeguin la lluita pels drets de les dones perquè aquestes estiguin lliures de qualsevol violència".

Notícies relacionades

Les dues institucions han recordat que hi ha serveis per denunciar discriminacions o violències que pateixi una dona, com el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAM), que és present en 120 poblacions i assisteix més de 20.000 habitants a Catalunya.

Les xarxes socials també s'han omplert de missatges contra aquest nou crim. Com el del delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, o de l'Ajuntament de Castelldefels.