ESTUDI DEMOGRÀFIC

L'esperança de vida de les catalanes, de 86,1 anys, és de les més altes d'Europa

Els homes viuen una mitjana de 80,5 anys, segons l'informe de salut 2016

1
Es llegeix en minuts

Les dones catalanes viuen de mitjana 86,1 anys, una esperança de vida que se situa per sobre de tots els països europeus, encara que a Espanya la taxa encara és superior a Castella i Lleó, Madrid, la Rioja i Navarra. Pel que fa als homes catalans, aquest indicador se situa en els 80,5 anys, en sisena posició per darrere d'Islàndia, Suïssa, Liechtenstein, Xipre i Itàlia.

Les dades figuren en l'Informe de Salut 2016, fet públic pel Departament de Salut de la Generalitat, que recull els indicadors més recents i rellevants que permeten fer una valoració global de l'estat de salut dels catalans.

COMPORTAMENTS DELS CIUTADANS

L'informe també reflecteix comportaments dels ciutadans per promoure la seva salut com per exemple un seguiment adequat de la dieta mediterrània, cosa que fa un 70,8% de la població, o la pràctica d'una activitat física, que realitza el 74,2%.  

Notícies relacionades

Així mateix, recull altres indicadors d'estils de vida com el consum de tabac i alcohol. El 27,5% de la població més gran de 15 anys fuma diàriament o ocasionalment, més els homes que les dones (31% i 20,6%, respectivament), i un 3,8% presenta un consum de risc d'alcohol.

PROBLEMES DE SALUT

Pel que fa als problemes de salut, un 34,3% dels catalans pateixen alguna malaltia o problema crònic o de llarga durada. Les primeres causes de mort solen ser els tumors, seguits de les malalties cardiovasculars i del sistema respiratori i nerviós.