UNA DOTZENA DE DETINGUTS

Cau una xarxa que cultivava marihuana destinada a clubs cannàbics de Barcelona

L'organització també creava i registrava associacions cannàbiques per vendre la llicència a tercers

L’organització també creava i registrava associacions cannàbiques per vendre la llicència a tercers. / MOSSOS D'ESQUADRA

1
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos han detingut 12 persones, de nacionalitat sèrbia, japonesa, bielorussa i espanyola, com a presumptes autors dels delictes d'organització criminal, blanqueig de capital i diversos delictes contra la salut pública. Els arrestos van tenir lloc el 7 de febrer. 

La investigació es va iniciar el juny del 2016 arran de la troballa d'una nau industrial on es cultivava marihuana. Després de les primeres indagacions, els agents van acreditar que l'activitat que es feia en aquesta nau industrial n'amagava al darrere una altra de més envergadura, com el cultiu exhaustiu de plantacions de marihuana a l'interior de diverses naus industrials de la conurbació de Barcelona: al Prat, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Rubí i Sabadell.

 

En una fase més avançada de la investigació, els policies van establir que el destí dels cultius eren diverses associacions cannàbiques de Barcelona: una del districte de Sant Martí i, l'altra, al barri de la Barceloneta. Es dona la circumstància que aquesta última associació és la primera que es va registrar a Catalunya i la que el 2012 pretenia invertir més d'1.000.000 d'euros al municipi de Rasquera, suposadament per al cultiu de marihuana amb fins terapèuticsmunicipi de Rasquera fins terapèutics, que finalment no es va portar a terme.

 

Una altra línia de negoci de l'organització era la creació continua d'associacions cannàbiques. Les inscrivien i registraven amb l'objectiu de vendre la llicència a tercers i així obtenir ingressos en efectiu pel traspàs de les associacions.

REGISTRES

La investigació va suposar la desarticulació de l'organització. El dia 7 de febrer es va portar a terme un operatiu policial conjuntament amb els serveis de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària amb registres en vuit domicilis, cinc naus industrials i les dues associacions cannàbiques. 

Notícies relacionades

Durant els registres els agents van intervenir 5.000 plantes de cànnabis 'sativa', substància estupefaent a l'engròs, més d'un miler de bossetes de cànnabis i haixix preparades per al tràfic de les associacions, 60.000 euros en efectiu, nombrosa documentació relacionada amb l'activitat investigada i diversos equips informàtics. A més, es van bloquejar comptes bancaris i immobles per ordre judicial. 

La magistrada va decretar presó per a sis dels arrestats mentre que va decretar llibertat amb càrrecs per als altres sis.