EL PROBLEMA DE LA VIVENDA

El Govern prorrogarà la moratòria antidesnonaments que venç al maig

Guindos assegura que ja s'han beneficiat d'aquesta iniciativa 24.000 famílies

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat aquest dimecres que el Govern prorrogarà la moratòria antidesnonaments per a famílies vulnerables que venç el pròxim 15 de maig, i que ja ha beneficiat més de 24.000 famílies.

Guindos ha confirmat la pròrroga de la moratòria durant la seva intervenció en la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats, en la seva resposta a una pregunta de la diputada socialista María del Mar Rominguera sobre si es prorrogaria el termini de suspensió de desnonaments de vivendes per a les famílies més vulnerables.

"Sí, ho tornarem a fer ara, com ho vam fer el 2015. Estem oberts a la negociació", ha respost Guindos, que ha detallat que ja s'han beneficiat més de 24.000 famílies de la mesura, inclosa en el pla de vivenda 2018-2021.

CODI DE BONES PRÀCTIQUES

El titular d'Economia ha defensat que l'Executiu ha protegit les persones que han patit més la crisi econòmica i ha recordat algunes mesures abordades en aquest sentit, com el codi de bones pràctiques bancari i el fons social de vivendes aprovat per l'Executiu, que ha afavorit "més de 76.000 famílies vulnerables".

D'aquesta manera, el ministre ha assegurat que el Govern està "disposat" a continuar amb aquest tipus d'actuacions perquè han tingut un efecte "positiu", tal com reflecteixen les últimes estadístiques sobre l'evolució dels desnonaments a Espanya, que mostren unes caigudes d'entre el 25% i el 30%, cosa que "té a veure amb la recuperació econòmica".

En qualsevol cas, Guindos ha fiat la disminució dels desnonaments al fet que segueixi millorant el mercat de treball a Espanya. "Si l'ocupació millora, si cada vegada hi ha més possibilitats, si veiem cada vegada que el preu de la vivenda no s'ensorra, veurem com la situació dels desnonaments serà cada vegada més marginal", ha postil·lat.

L'"ANGOIXA" DE LES FAMÍLIES

Notícies relacionades

Per la seva part, la diputada socialista ha recordat que el PSOE va registrar al Congrés una proposició no de llei sobre la suspensió de llançaments sobre vivendes habituals de col·lectius especialment vulnerables, en què demanava una pròrroga fins al 2020, i ha valorat que finalment l'Executiu prorrogui la moratòria antidesnonaments.

Rominguera ha subratllat la urgència d'acabar amb l'"angoixa" de les famílies que no saben què passarà a partir del 15 de maig, especialment quan "la majoria han patit les conseqüències de la bombolla immobiliària i la crisi, que ells no han provocat".