DELICTES INFORMÀTICS

Operació policial a Barcelona i Salamanca per la difusió de dades de 5.550 mossos

La web del sindicat SME va ser piratejada' per uns desconeguts el 17 de maig

mossos11

mossos11

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra a Barcelona i la Policia Nacional a Salamanca estan realitzant aquest dimarts entrades i registres als domicilis de dues persones per la seva presumpta vinculació amb la massiva difusió de dades personals d'agents de la policia autonòmica extretes il·legalment de la pàgina web del Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME). Fonts de la investigació han confirmat els registres, un al barri barceloní de Sants, i la detenció d'una persona a Salamanca. La magistrada que porta el cas va prorrogar precisament aquest dilluns el secret de les actuacions per poder efectuar l'operació policial.

Notícies relacionades

La pàgina web i el compte de Twitter del sindicat, la segona central sindical en representació dels Mossos, va ser piratejada la matinada del 17 de maig. L'acció va ser donada a conèixer a través del compte del sindicat a la xarxa social, plataforma des d'on els autors de l'atac informàtic van filtrar noms, cognoms, adreces i números de compte de més de 5.500 agents de la policia autonòmica, un terç total del cos.

QUINTANA I BENÍTEZ

El secretari general de l'SME, Toni Castejón, va assegurar després de l'atac informàtic que si els 'hackers' els havien escollit a ells era perquè aquest sindicat ha defensat amb bel·ligerància els policies jutjats per casos com els d'Ester Quintana, la dona que va perdre un ull al rebre el tret d'un projectil antiavalots, el de Juan Andrés Benítez, l'empresari que va morir al Raval durant una violenta reducció policial, o els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) de qui parla el documental de 'Ciutat Morta'. Ha sigut un atac “intencionadíssim” que anava “contra nosaltres”, ha tancat Castejón. Els pirates van utilitzar precisament imatges de Quintana, Benítez i de 'Ciutat Morta' per omplir el fons del perfil del compte de Twitter de l'SME piratejada.