Els Mossos busquen micròfons a Justícia per descartar un cas d'espionatge

Un intrús es va colar a la setena planta escalant per una canonada diumenge a la matinada

L'absència d'una motivació clara per part de l'assaltant obliga la policia a considerar totes les hipòtesis

icoy5784118 justicia170123161646

icoy5784118 justicia170123161646 / LAURA GUERRERO

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Els Mossos d’Esquadra estan inspeccionant minuciosament la planta de la Conselleria de Justícia. Agents de la policia científica busquen restes biològiques que hauria deixat l'assaltant que es va colar a l'edifici del departament la matinada de dissabte a diumenge, segons va avançar el diari 'Ara'.

També estan buscant micròfons o càmeres ocultes. Per absurda que sigui aquesta opció a aquestes altures, encara es desconeix què va portar l'intrús fins a la conselleria. Per això la policia vol descartar també la hipòtesi que es tracti d'un cas d'espionatge.

Notícies relacionades

Buscar micròfons i càmeres ocultes entra dins dels procediments habituals per part dels Mossos quan arrenca una investigació de violació de domicili. En aquest cas, a més, es dona la circumstància que l'assaltant, que es va passejar per gairebé tots els despatxos de la planta noble, va remenar calaixos que contenien diners però no se'ls va emportar. 

Va entrar per la finestra de la secretària del conseller Carles MundóVa escalar per una canonada des de l'edifici contigu del carrer de Casp i va trencar el vidre. La porta del titular de Justícia era oberta i no és possible deduir si l'intrús també va arribar a entrar o no al despatx de Mundó. No es va emportar res.