Cap de setmana amb fort temporal de vent i onades a Catalunya

Protecció Civil demana precaució davant el risc d'ones de quatre metres a la costa

El fred no remet, i el temporal arriba a les costes de Catalunya. / JORDI COTRINA / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Catalunya viurà el cap de setmana enmig d'un fort temporal de vent, mar i pluja previst per a tota l'àrea mediterrània, en especial dissabte a la tarda i tot diumenge, amb onades de fins a quatre metres a la costa. 

El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha destacat que el temporal marítim pot provocar inundacions puntuals en passejos marítims, sobretot a la zona de la costa central fins al Maresme i també a la Selva a partir de dissabte a la tarda i diumenge. 

VENTS DE GREGAL I LLEVANT

La mala mar que està afectant aquest divendres la meitat sud del litoral català s'estendrà i s'intensificarà aquest dissabte a tota la costa, i coincideix amb vents de gregal i llevant, motiu pel qual afectarà directament platges, espigons, esculleres i passejos marítims, que poden quedar inundats.

Notícies relacionades

També s'esperen vents de més de 90 km/h en zones urbanes on no és habitual. Aquest divendres s'han registrat ratxes de 76,7 km/h al port de Barcelona, 65,5 km/h a l'observatori Fabra de la capital catalana i 59,8 km/h a Badalona. A partir d'aquesta matinada, s'esperen ratxes de més de 90 km/h a les comarques costaneres del litoral i prelitoral central. 

La llevantada es pot estendre a l'interior de la Catalunya central, el Barcelonès, el Maresme i la Selva. Protecció Civil recomana especial prudència en la mobilitat a peu i en vehicle, i també en la pràctica d'activitats a l'aire lliure a les zones afectades pel fort vent.