L'onada de fred cobreix de blanc els Pirineus

Dues imatges captades per satèl·lits de la Nasa mostren l'extensió de les últimes nevades a les zones de muntanya

1
Es llegeix en minuts

L'onada de fred que ha afectat Catalunya i la resta de la Península els últims dies ha obligat a treure tota la roba d'hivern de l'armari, però també ha tingut efectes positius en les reserves d'aigua. Dues imatges captades per satèl·lits de la NASA el dia 6 de gener, festivitat de Reis, i el 18 de gener, és a dir, aquest dimecres, mostren el gran canvi de color experimentat al Pirineu a causa de les últimes nevades.

Notícies relacionades

El 6 de gener, la taca de neu se centrava exclusivament en les cotes més altes de la serralada, no obstant, gairebé dues setmanes després es pot comprovar que l'extensió de la capa blanca ja inclou les valls i les zones més baixes de les muntanyes, i fins i tot s'estén a localitats que, normalment, no acostumen a rebre grans nevades durant els mesos d'hivern.

Entre els gruixos més grans destaquen els 171 centímetres de neu nova acumulats al Lac Redon (Vall d'Aran) i els 107 de Certascan (Pallars Sobirà). Entre els nuclis habitats, 53 centímetres de Naut Aran, 40 de la Guingueta d'Àneu, 33 d'Esterri d'Àneu i 29 de Viella, segons les dades del Meteocat.