Google Maps avisarà de quant es triga a aparcar

L'aplicació inclourà el temps d'aparcament en els trajectes

 

  / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts

Per arribar a un destí, no només s'ha de comptar el temps del trajecte i les circumstàncies del trànsit i la via, sinó segurament el temps que es triga a trobar aparcamentGoogle Maps ja està afegint en proves amb alguns usuaris una versió beta (la 9.44 d'Android) de l'aplicació que calcula quant de temps triga un cotxe a aparcar. 

L''app' no es connecta amb les places de pàrquing lliure ni les detecta. Simplement calcula quant de temps han trigat altres usuaris amb telèfons Android a la mateixa zona a estacionar el vehicle. El sistema, basat en el GPS dels mòbils, parteix del rastreig de molts telèfons en una mateixa zona. 

Google ha anat afegint al seu Maps funcions com la predicció d'embussos, utilitzant tècniques de 'big data', encara que en aquest cas també té en compte les estadístiques dels sistemes de control de trànsit municipals.

Notícies relacionades

I també permet saber on has aparcat el vehicle utilitzant la geolocalització del mòbil. Un sistema que funciona encara que no tinguis cotxe. Altres 'apps', com Waze o Maps per a iPhone, també permeten usar un sistema semblant només geolocalitzant en un mapa la posició d'un objecte. Amb l'iPhone, no obstant, s'ha de crear a mà.

El sistema, però, té un marge d'error de diversos metres, segons admet Google.