INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Una quarantena de fotos mostren els pares de la Nadia practicant sexe en presència seva

El jutge no es creu la versió dels pares que la nena estava adormida mentre tenien relacions

El magistrat que investiga l'estafa serà el que, al final, també instruirà el procés per explotació sexual

 

 

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

41 fotografies mostren els pares de Nadia Nerea Nadia Nerea mantenint relacions sexuals, segons l'últim acte del jutge de la Seu d’Urgell que investiga la suposada estafa comesa amb la recollida de fons per a un tractament inexistent per a la criatura. En aquesta resolució, el togat va acordar obrir una investigació separada contra els progenitors de la nena pels delictes d'exhibicionisme, provocació sexual i explotació sexual. Aquesta causa, que va ser remesa al deganat perquè es repartís, ha caigut, precisament, en aquest mateix jutjat. És a dir, el mateix magistrat ho investigarà tot.

El jutge detalla en l'acte que els Mossos van trobar en un dispositiu informàtic un total de 50 fotografies. En el primer grup d'imatges, compost per 41 fotos, es veu com els pares de la Nadia mantenen relacions sexuals al mateix llit on hi ha la menor. En alguna d'aquestes fotos es pot veure els peus de la menor. El magistrat detalla que les imatges mostren diferents postures sexuals, moviments esvalotats, primers plans dels genitals de la parella, fel·lacions i “especialment la utilització de flaix per obtenir-les. En definitiva, no es poden qualificar de discretes”, subratlla la resolució.

Un estrany record familiar

El jutge tampoc dona veracitat a la versió dels pares que les imatges són un record familiar, ja que “estan agrupades en carpetes en què únicament hi ha fotos de la menor despullada”. Els progenitors van declarar sobre les postures de la nena en alguns retrats que es “deuen al seu caràcter espontani i juganer”. El magistrat no discuteix “aquest caràcter”, però “sí que entén que correspon als pares vetllar per no retratar aquests moments, especialment si la menor està despullada i en posicions indiscretes". La nena apareix estirada al sofà amb la mà als genitals.

L'instructor del cas no es creu, segons el mateix acte, les explicacions dels pares en el senti que la menor estava adormida durant la relació sexual i que no en tenia coneixement. Primer, perquè la nena és a escassa distància dels progenitors, al mateix matalàs. “A uns escassos centímetres”, puntualitza. També es pot apreciar al fons de les imatges la televisió encesa i els peus de la menor en diferents postures. Aquest últim detall, segons el seu parer, permet sospitar que la Nadia no estava adormida. “O bé estava desperta, o bé es va despertar mentre els pares mantenien relacions íntimes”, assenyala l'acte. Aquests fets podrien encaixar, incideix el jutge, en el delicte d'exhibicionisme provocació sexual.

MENOR DESPULLADA

Notícies relacionades

En un segon grup de nou fotografies s'hi observa la menor despullada en diferents actituds. Els pares van declarar que aquestes imatges obeïen a dues finalitats: el control de l'evolució mèdica de la menor i retratar la nena en gestos “graciosos”. El jutge sosté que les dues finalitats són “difícilment compatibles”.

En el cas que les fotos tinguessin una finalitat mèdica, concretament dermatològica, haurien de retratar els concrets problemes cutanis de la Nadia, i “no generals del cos nu, amb escassa resolució i impossibilitat d'identificar els detalls de la malaltia”, recalca el jutge. Al seu torn, insisteix, si realment el que es pretenia és reflectir l'evolució de la malaltia de la nena, no s'entén per què se circumscriuen a un període de temps concret. Segons el magistrat, "totes aquestes fotografies, en què la nena fa anys que ha deixat de ser un bebè", la seva ubicació, context i falta d'explicacions raonables, el condueixen a tenir "serioses sospites" de la comissió d'una sèrie de delictes.