PRESUMPTA ESTAFA

Dues víctimes exerciran l'acusació contra els pares de la Nadia

El jutge va fixar al desembre per al matrimoni una fiança civil d'1,2 milions d'euros

1
Es llegeix en minuts
G. S. / J. G. A.

Dos particulars que van donar diners a la família deNadia Nerea s'han presentat com a acusació particular contra els pares de la menor, al considerar que han sigut víctimes d'una estafa. No obstant, no han completat el tràmit perquè siguin efectives, segons fonts judicials. Es tracta d'una persona que va donar 6.000 euros i una empresa que en va aportar 13.500 euros. La Generalitat també ha anunciat que compareixerà en la causa per exercir l'acusació.

Notícies relacionades

El jutge de la Seu d'Urgell que investiga la presumpta estafa va fixar al desembre una fiança civil solidària d'1.224.968,19 euros per als progenitors de la menor per cobrir eventuals indemnitzacions als centenars de persones que van fer donacions per col·laborar a pagar un suposat tractament de la nena. El magistrat apunta que els fons van ser utilitzats per "pagar la vida" dels progenitors. Si els pares no paguen aquesta quantitat, es procedirà a l'embargament dels seus béns. 

NOMÉS QUEDEN 310.00O EUROS

El jutge ha fixat aquesta elevada quantia de la fiança atenent a l'eventual volum econòmic del presumpte frau perpetrat pels pares de la menor, que, segons els Mossos, des del 2008 haurien recaptat a través de donatius 918.000 euros, dels quals la família va gastar 600.000. Hi havia setmanes que els progenitors van arribar a extreure del banc fins a 10.000 euros. Dels donatius, només queden al banc 319.000 euros.