NENS PRODIGIS A YOUTUBE

"Volem fer un Disney Channel per a Youtube"

L'emprenededora Mónica Vicente prepara el terreny de 'The Crazy Haacks' per aprofitar l'experiència apresa amb els seus fills

zentauroepp36852360 m nica vicente  de hoy no hay cole  con sus tres hijos  prot170113114842

zentauroepp36852360 m nica vicente de hoy no hay cole con sus tres hijos prot170113114842

3
Es llegeix en minuts
CARMEN JANÉ / BARCELONA

Hi ha nens a qui el seu pare un dia els va fer un canal, i nens amb pares emprenedors que van veure una oportunitat en l’afició dels seus fills. La història de Mónica Vicente va per aquí, però ella ja tenia un blog abans que els seus tres descendents, Mateo (12 anys), Hugo (11) i Daniela (8), volguessin gravar-se, i una experiència empresarial molt per sobre de la mitjana.

I és que la Mónica és gairebé una emprenedora en sèrie. Graduada en Empresarials, amb estudis de dues carreres més (Polítiques i Belles arts) i dos màsters en Finances i Màrqueting, ha creat diverses empreses i ha treballat en grans empreses multinacionals de turisme i videojocs. Tan aviat porta un blog sobre activitats escolars com imparteix cursos sobre rebosteria creativa. I ara acaba de començar amb una productora de youtubers infantils que vol ser «un Disney Channel per a Youtube», defineix, amb cinc persones contractades per a l’empresa, amb seu a Madrid.

El canvi professional va venir marcat per diverses mudances que els han portat actualment a residir al Regne Unit. El 2012 va potenciar el blog Hoynohaycole.com, que proposava activitats extraescolars per a nens, fins a convertir-lo en una empresa per vendre kits de festes infantils i cursos d’emprenedoria. «Amb tanta mudança, tenia més sentit crear un negoci completament on line», explica. I encara que primer va provar amb la rebosteria, aviat va veure el filó comercial. 

PRACTICAR EL CASTELLÀ

Explica que van ser els seus tres fills els que fa un any li van demanar gravar un vídeo i pujar-lo a Youtube. «Els va bé perquè així practiquen el castellà i desenvolupen habilitats comunicatives», explica. El van convertir en 'The Crazy Haacks' (el cognom familiar Haack amb un joc de paraules amb la paraula 'hack', tuneig en anglès), i sumen més de 2,2 milions de subscriptors a Youtube més 300.000 més entre Facebook i Instagram, que fa que els aturin pel carrer quan arriben a Espanya. «Els vaig demanar que si m’implicava en el seu canal era per fer-ho seriosament i tenir constància, i els nens van dir que sí».

 En aquests mesos, han fet experiments, manualitats i concursos, han provat joguines i han acceptat reptes. El canal també ha convertit la família en personatges i mostra la seva vida britànica, la casa, les  vacances, les habitacions, els aniversaris, amics i família. «És contingut blanc per a famílies», afirma Vicente.  

El canal dels tres germans ha convertit  la família en personatges i mostra la seva vida a Irlanda 

Fa uns mesos va fer un pas més i el va convertir en una productora de talents infantils que ofereix crear el canal, gravar i editar els vídeos, promocionar-los… «Perquè això de Youtube no és fer un vídeo i penjar-lo, sinó que hi ha molta feina al darrere», afirma.

CONCURS DE TALENTS

De l’èxit dels seus mateixos canals, ha ampliat la idea a altres xavals a través d’un concurs de talents realitzat per Youtube. «Jo t’envio les joguines, et dic com ho has de gravar, et pago i et gestiono el contingut i la imatge, et negocio amb les marques…», explica. «Un canal és una empresa i s’ha de fer molta cosa al darrere. I d’això el nen no controla res, són els pares». 

Notícies relacionades

La seva idea és muntar un estudi en el qual puguin gravar diferents nens i sobre els quals gestionar els contactes amb marques i productes, o editar els vídeos, «que quan no en saps, et passes unes quantes hores fins que te’n surts».

Vicente també realitza continguts per a tercers per a marques i canals però sense el seu nom. I té clar per on va el futur. “Jo en els meus vídeos ja gairebé ni aparec. Els nens també creixen i s'avorreixen de gravar joguines. A Disney Channel tenen nens per temporada i els van renovant. S'ha de tenir clar que els personatges tenen un cicle de vida i que els anys passen”.

Segueixi llegint