EFICÀCIA DE L'ADMINISTRACIÓ DE JUSTÍCIA

La Generalitat pacta amb els sindicats mesures per millorar el funcionament dels jutjats

Els acords contemplen ampliar l'horari d'atenció al públic i evitar la fuga de funcionaris

jgblanco24070981 barcelona  30 10 2013   ciutat de la justicia entrada de avd161123142805

jgblanco24070981 barcelona 30 10 2013 ciutat de la justicia entrada de avd161123142805

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Conselleria de Justícia va firmar ahir tres acords amb els sindicats STAJ, CSIF, CCOO i UGT que comportaran una reorganització del funcionament dels jutjats de Catalunya amb el propòsit de guanyar en eficàcia i reduir el col·lapse que hi ha en alguns d’ells. Des del 2006 no s’arribava a un pacte d’aquestes característiques. L’objectiu és reduir l’alt índex de mobilitat de funcionaris i la borsa d’interins, ampliar l’horari d’atenció al públic i reordenar la plantilla per destinar més personal als òrgans judicials que tenen més treball.

Notícies relacionades

Un dels principals problemes que pateixen els jutjats és la falta d’estabilitat de la plantilla. I és que dos de cada tres persones que guanyen les oposicions per treballar  a Catalunya se’n van al cap de dos anys, el període obligatori de permanència en el primer destí. Aquesta situació repercuteix negativament en el funcionament dels jutjats. 

Un dels acords estableix la necessitat que els processos de selecció de personal es portin a terme a través del sistema extraordinari de concurs oposició, en què els interins tenen més possibilitats d’aconseguir la plaça per la seva experiència, ja que es tenen en compte els mèrits. Una altra de les novetats que recullen els pactes és que s’atendrà el públic mitja hora més al dia. A més a més, s’unificarà la franja horària per a tots els jutjats, i gràcies a això la Generalitat s’estalviarà en seguretat un milió d’euros a l’any. Finalment,  es reordenaran els efectius per reforçar els jutjats amb més càrrega de treball.