NO ENTRARÀ A LA PRESÓ

Dos anys de presó per a la dona que va circular 28 km beguda i contra direcció per l'AP-7

Assegura que no recorda res i que va agafar el vehicle al sortir d'una discoteca de Sils per anar a Llagostera

La conductora va ser interceptada quan ja s'havia desviat 75 km del seu objectiu i circulava sense la roda davantera

El vídeo de la persecució. / MOSSOS D'ESQUADRA

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat Penal número 1 de Figueres ha condemnat a dos anys de presó i a sis anys de retirada de carnet la conductora detinguda el 20 de novembre passat per circular 28 quilòmetres en direcció contrària per l'AP-7, beguda i sense roda davantera. L'acusada, una noia de 26 anys de Llagostera (Gironès), assegura que no recorda res i que es va adonar de tot plegat quan la van detenir els Mossos a Capmany (Alt Empordà).

Durant el trajecte, la conductora no va fer cas dels senyals que li feien la policia i altres conductors. La fiscal demanava quatre anys de presó per un delicte contra la seguretat viària però les parts han arribat a un acord. Com que la noia no té antecedents, no haurà d'entrar a la presó. Ara bé, el jutjat l'avisa que si comet qualsevol delicte durant els pròxims cinc anys ingressarà a la presó. Així mateix, haurà de fer un curs de formació i seguretat viària. El magistrat li ha decomissat el cotxe i l'ha condemnada a pagar una multa de 3.600 euros.

L'advocada d'aquesta conductora, Obdulia Rivas, ha explicat que la noia no recorda res del que va passar ni tampoc es va adonar de res fins que no la va detenir la policia. Va sortir d'una discoteca de Sils dissabte a la nit i va agafar el cotxe per tornar a casa. Quan els Mossos li van barrer el pas ella estava convençuda que estava conduint en direcció a Llagostera.

Notícies relacionades

La policia la va poder aturar a Capmany, una localitat situada a 75 km al nord de Llagostera, gairebé a la frontera francesa. Sils, per contra, està a tan sols 19 km de Llagostera. La meitat d'aquesta distància, a més, la va recórrer pel carril que va en sentit contrari. Assegura que durant aquest trajecte no va veure les advertències ni els senyals dels Mossos ni d'altres conductors que l'alertaven de la greu imprudència que estava cometent. Tampoc va sentir el soroll que feia el disc de fre quan tocava amb la calçada.

Els Mossos la van sotmetre a una prova d'alcoholèmia i va marcar 0,58. El màxim permès és 0,25.

Temes:

Trànsit