579.000 euros per una tonyina de 212 quilos

La subhasta s'ha celebrat al mercat de peix de Tòquio

L'espècie, una tonyina d'aleta blava, està amenaçada per la sobrepesca

La primera tonyina de l’any al Japó ha pesat 212 quilos i ha costat 108.000 euros. / AFP / TOSHIFUMI KITAMURA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TÒQUIO

El propietari de la cadena de restaurants Sushizanmai, Kiyoshi Kimura, ha pagat 579.000 euros per una tonyina de 212 quilos, la licitació més alta en la que podria ser l'última subhasta de Cap d'Any al mercat de peix més famós i gran del món, el Tsukiji de Tòquio.

Per sisè any consecutiu, Kimura, president de Kiyomura Corp, empresa propietària de la cadena, ha aconseguit la licitació més elevada, una fórmula per promocionar-se. L'exemplar guanyador és una tonyina d'aleta blava, una espècie que, alerten els experts, està amenaçada per la sobrepesca. 

Notícies relacionades

El Govern de Tòquio vol traslladar el mercat Tsukiji, amb 80 anys d'història, a una illa artificial anomenada Toyosu localitzada a dos quilòmetres del districte de compres Ginza. No obstant, el projecte ha causat controvèrsia per la pol·lució tòxica del nou emplaçament, on hi havia una planta de gas, i s'està a l'espera dels estudis mediambientals per decidir el trasllat.

L'apreci per la tonyina d'aleta blava, considerada l'exemplar rei per al sushi, ha provocat, segons els investigadors, un descens vertiginós que s'estima en el 2,6% de la quantitat original. Els experts consideren que s'està pescant tres vegades més del que resulta sostenible i demanen dos anys de moratòria en la pesca comercial d'aquesta espècie.