Descoberts 158 gossos en un centre de cria il·legal a Madrid

Molts dels animals estaven en mal estat

Incautació de més de 150 gossos en un centre de cria il·legal a Madrid. / GUÀRDIA CIVIL

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha incautat 158 gossos de diferents races durant una inspecció feta en un centre de cria il·legal entre els termes municipals de Navalafuente i El Molar, a Madrid. Al propietari de les instal·lacions se li han imposat infraccions administratives greus i molt greus en matèria de protecció i benestar animal.

La denúncia d'un ciutadà va conduir els agents a descobrir les instal·lacions, situades en una zona apartada de vivendes, on van poder observar un gran nombre de gossos, de races com bulldog francès, chihuahua i terrier de Yorkshire.

Notícies relacionades

L'Àrea de Protecció Animal de la Conselleria de Medi Ambient, Administració Local i Ordenació del Territori de la Comunitat de Madrid va comprovar que el lloc no tenia llicència de nucli zoològic, i va constatar infraccions greus i molt greus en matèria de protecció i benestar animal tant en els animals com a les instal·lacions.

Aquests fets van motivar la intervenció de 85 dels gossos, principalment animals malalts, cadells, femelles tendreres i altres de prenyades, que han sigut traslladats al Centre Integral d'Acollida d'Animals (CIAAM) i la resta a centres i albergs autoritzats i col·laboradors de la Comunitat de Madrid.