Dolors Montserrat: "Quan estic amb el meu fill poso el mode avió"

La ministra de Sanitat assegura que millorar la conciliació familiar és una de les seves prioritats

Anuncia que no convocarà a la tarda les reunions del consell interterritorial

 

  / ANGEL DÍAZ / EFE

2
Es llegeix en minuts

Per a la ministra de Sanitat, Serveis Socials i IgualtatDolors Montserrat, la conciliació familiar i laboral serà un dels seus eixos d’actuació política, com també ho és en la seva vida privada. «Quan estic amb el meu fill poso mode avió, i el temps que li dedico és de màxima qualitat», ha explicat en una entrevista a l’agència Efe. El mode avió del telèfon mòbil talla completament la connexió amb l’exterior. No poden entrar trucades ni missatges ni es pot navegar per internet.

   

Dolors Montserrat

MINISTRA DE SANITAT SERVEIS SOCIALS I IGUALTAT

Quan estic amb el meu fill poso mode avió, i el temps que li dedico és de màxima qualitat"

 No ho ha tingut mai fàcil Monserrat per conciliar. Mare en solitari d’un nen a punt de complir sis anys, fa anys que simultanieja la seva activitat política a Madrid amb la seva residència a Catalunya. Fins ara ho havia fet com a diputada del PP, i això la portava a passar un màxim de tres dies setmanals a la capital d’Espanya, però des que és ministra el seu contacte familiar es redueix al cap de setmana. Després del Consell de Ministres dels divendres, agafa el pont aeri com més aviat millor i els dilluns al matí deixa el nen al col·legi abans del viatge de tornada. 

En una altra entrevista recent, Montserrat va explicar que quan la van nomenar ministra li va explicar al nen que el seu cap, Mariano Rajoy, li havia donat més feina i ell li va contestar: «¿Més?, d’acord mama, però recorda-li a Rajoy que tens un fill a Barcelona». 

    

La conciliació «és una feina de tots, perquè es parla i es parla però no ho fem», diu la ministra, i afegeix:  «O ho fem tots junts, públics i privats, i ens ho creiem, o no ho aconseguirem». Tinc clar que des del Govern «hem de ser el mirall de la societat». «Jo m’ho crec, però s’ho ha de creure tota la societat», insisteix.

  

 El mes de desembre passat, la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, va anunciar la intenció del Govern d’arribar a un pacte nacional per a la conciliació familiar i la racionalització d’horaris, per abordar el final de la jornada laboral a les 18:00 hores i estudiar un possible canvi en el fus horari. Unes mesures amb les quals Montserrat està d’acord, però per a les quals, insisteix, és necessari «el consens i la implicació de tothom».

    

La titular d’Ocupació i ella, sosté Montserrat, són les que porten millor «la conciliació dins del Govern» perquè, menys en algunes excepcions: «A la nit no convoquem gaire».

    

Les reunions dels consells interterritorials que es convoquin des del Ministeri de Sanitat «no començaran a la tarda», 

No soc de dinars, ni de sopars ni de molt tard. A la tarda convoco poques reunions"

«jo soc de matí i tampoc soc de dinars, ni de sopars, ni de molt tard, a la tarda convoco poques reunions», detalla Montserrat.

Notícies relacionades

    

Respecte a l’anunciada llei contra el consum d’alcohol en menors, la ministra assegura que «no serà intervencionista» i que tampoc serà «una llei de multes», sinó de «sensibilització i de prevenció». Només contemplaria sancions per a pares als fills dels quals «s’hagi atrapat cinc o ics vegades» bevent alcohol a la via pública i no els hagin portat als cursos de sensibilització que s’imparteixen per a aquests joves.